Jong Talent op de Cello Biënnale

15 november 2022

Tijdens de herfstvakantie presenteerden drie van onze JongKC cellisten zich op de Cello Biënnale in Amsterdam. Mudre, Sofia en Arda werden eerder dit jaar samen met drie andere Nederlandse talenten onder de achttien na audities geselecteerd en volgden drie masterclasses van Lucia Swarts over de barokcello, continuospel en Bachs Cellosuites.
Ze studeerden elk een eigen deel in uit de Derde suite dat ze vervolgens opnamen voor All of Bach.


Dit project kwam tot stand in samenwerking met de Cello Biënnale Amsterdam en werd ondersteund door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, dat speciaal voor dit project barokcello’s en barokstokken ter beschikking stelde, zodat de cellisten onder begeleiding van Lucia Swarts de nieuwe mogelijkheden van deze instrumenten konden verkennen.

De Nederlandse Bach Vereniging heeft ook tijdens de masterclass opnames gemaakt, hierin zie je de Cellisten aan het werk met Lucia.

De Cello Biënnale Amsterdam is een tien dagen durend internationaal muziekfestival rondom de cello. Met meer dan 100 evenementen in alle ruimtes van het Muziekgebouw aan ’t IJ en het Bimhuis is de Cello Biënnale Amsterdam de ontmoetingsplaats en bron van inspiratie voor cellisten en muziekliefhebbers uit de hele wereld.

Meer informatie kan je vinden op de website van de Cello Biennale.