Krista Audere artistiek leider en dirigent van koor Cappella Amsterdam per 2028

6 mei 2024

Krista Audere, hoofdvakdocent koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium, zal in 2028 haar mentor en voormalig docent Daniel Reuss opvolgen.

Krista Audere: gerenommeerde dirigent en artistiek leider

Krista Audere is een dirigent van Letse afkomst, nu gevestigd in Nederland. Zij is dirigent van het VU-Kamerkoor, Kamerkoor VENUS, en wordt regelmatig ingeschakeld als gastdirigent van het Nederlands Kamerkoor en het Groot Omroepkoor. Krista geeft geregeld masterclasses koordirectie en is jurylid bij concoursen. Vanaf 2024 is Krista hoofdvakdocent Koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium.

Cappella Amsterdam: een uitmuntend Nederlands kamerkoor

Cappella Amsterdam is een van de meest vooraanstaande kamerkoren van Nederland. Cappella Amsterdam bevordert talentontwikkeling, geeft opdracht tot composities en stelt baanbrekende projecten en programma's samen. Het koor krijgt veel lof in de vorm van prijzen en recensies voor zijn producties.

Krista Audere zorgt voor grootsheid in koormuziek

Krista Audere wordt per 2028 aangesteld als de nieuwe artistiek leider en dirigent van Cappella Amsterdam, als opvolger van haar mentor Daniel Reuss. De leiding van Krista belooft de uitstekende naam van het koor voort te zetten en de positie als leider op het gebied van koormuziek verder te ontwikkelen.