Kwaliteit van internationalisatie positief beoordeeld

20 april 2018

Op basis van de accreditatie van de NVAO in 2017, ontving het KC tevens het oordeel ‘Excellent’ en het Certificate for Quality in Internationalisation (CeQuInt) van de European Consortium of Accreditation (ECA).

De NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie) heeft de bacheloropleiding Muziek van het Koninklijk Conservatorium (KC) op 31 augustus 2017 officieel als ‘Excellent’ beoordeeld. Daarbij kende de NVAO ook het bijzonder kwaliteitskenmerk 'Internationalisering’ toe.

De NVAO gaf het oordeel ‘Excellent’ eerder al aan de masteropleidingen Muziek, Sonologie (die ook het bijzonder kwaliteitskenmerk ‘Internationalisering’ ontvingen) en Opera en het bijzonder kwaliteitskeurmerk ‘Artistieke Focus’ aan de bacheloropleiding Docent Muziek. Het oordeel ‘Excellent’ van de NVAO wordt aan minder dan 1% van alle opleidingen in het hoger onderwijs toegekend.

Ook het onderzoek aan het KC is in 2017 volgens het kader voor de externe evaluatie van onderzoek positief beoordeeld door MusiQuE, Musique Quality Enhancement, een Europese organisatie voor accreditatie en evaluatie in het hoger muziek onderwijs.

Onderzoek

Wilt u meer weten over onderzoek binnen het Koninklijk Conservatorium?

Er zijn verschillende vormen. Lees hier meer.