Leerlingen Jong KC winnen Superkids

2 december 2019

De 1e en de 2e prijs van het SBS-programma Superkids zijn gewonnen door leerlingen van Jong KC! Tijdens de finale, die werd uitgezonden op zaterdag 30 november, mochten Marcel Sutedja (viool, 1e prijs) en Matthijs van Delft (gitaar, 2e prijs) beide een studiebeurs in ontvangst nemen.

Jong talent op het Koninklijk Conservatorium
Marcel en Matthijs studeren aan het Koninklijk Conservatorium bij de afdeling Jong KC, een afdeling speciaal voor jong muziektalent. Jonge musici in deze afdeling kunnen hun muziekvakken én hun regulier onderwijs aan het conservatorium volgen als leerling van de School voor Jong Talent. Soms is het niet mogelijk deze interne opleiding te volgen. Dan is het ook mogelijk alleen de muziekvakken aan het conservatorium te volgen, in combinatie met regulier onderwijs in de eigen woonomgeving.

De School voor Jong Talent is een basisschool (vanaf groep 7) en middelbare school waar we jonge mensen met een passie regulier onderwijs geven en ze tegelijkertijd voorbereiden op een professionele toekomst in de dans, muziek of beeldende kunst. Om op de school aangenomen te worden moet er eerst met succes een toelatingsexamen gedaan worden.

Bezoek onze Open Dag op 25 januari 2020