Noëlle is Laureaat van Classic Young Masters

Noëlle Drost, 2e jaars student aan de bachelor zang, is geselecteerd voor de Meesterproef van Classic Young Masters (CYM).

Om te kunnen worden geselecteerd voor de Meesterproef werden kandidaten gevraagd een opname in te sturen van een stuk naar keuze. Noëlle koos voor een opname van de aria 'Parto, ma tu ben mio' van Mozart.
Deze opname is in februari gemaakt met allemaal studenten van het Koninklijk Conservatorium, voor een livestream van het project Kerst voor Elkaar, waarvan Noëlle een van de initiatiefnemers is.

Op deze website is de opname en meer informatie over het project te vinden.

Met deze video kwam Noëlle door de voorselectie. Het proefspel zou normaal een live auditie zijn, maar dit jaar werd Noelle gevraagd nieuwe opnames te maken, ditmaal met stukken die door de commissie van YCM werden gekozen.

Vorige week kreeg Noëlle te horen dat ze Laureaat is. Dit betekent dat ze in november in theater De Doelen mag zingen tijdens de zogenaamde Meesterproef. Daar maakt ze kans om twee jaar individuele coaching en begeleiding te winnen. Maar ook nu als laureaat verwacht Noelle al veel te leren:

'Ik hoop nieuwe mensen te ontmoeten om muziek mee te maken en dat ik op veel mooie plekken mag zingen om het publiek te kunnen laten genieten van alle mooie muziek die er geschreven is.'

Van harte gefeliciteerd Noëlle en veel succes met de voorbereidingen voor de Meesterproef!

Foto: Saintwa Ye