Ontmoet talent: Pablo Cruz Placer

13 oktober 2022

Om een beeld te krijgen wat de afdeling Partnerships & Fondsenwerving van het Koninklijk Conservatorium zoal doet delen we de komende tijd interessante en relevante achtergrondverhalen. Daarnaast stellen we enkele talenten aan jullie voor die in de prijzen zijn gevallen of mee hebben gedaan aan een bijzonder project. Deze week: Pablo Cruz Placer, een veelzijdig jazzmusicus die dit jaar de Fonds 1999 Topbeurs kreeg toegewezen.

Pablo Cruz Placer is een jonge saxofonist en componist. Geboren en getogen in Havana in Cuba, vruchtbare muzikale grond waar verschillende stijlen samenkomen, bouwde hij de afgelopen jaren aan een carrière als jazzmuzikant. Hij studeerde af aan de University of the Arts (ISA) met een bacheloropleiding klassieke muziek voor saxofoon. Ondertussen bleef hij actief in de Cubaanse jazz-scene, waar hij een eigen stijl ontwikkelde binnen de Afro-Cubaanse en Latijns-Amerikaanse muziek. Na jarenlang in verschillende gezelschappen te hebben gespeeld is hij momenteel bezig met het opstarten van een eigen project waarmee hij in de nabije toekomst hopelijk een album gaat opnemen.

Awards
Het talent van Pablo bleef niet onopgemerkt. In 2017 kreeg hij de eerste prijs in de JoJazz competitie. Dit jaar ontving hij van het Fund for Excellence de Fonds 1999 Top Beurs, een belangrijke beurs die excellente talenten erkenning en een steun in de rug geeft om aan het Koninklijk Conservatorium te kunnen studeren.

Tijdens de uitreiking van de Royal Conservatoire Awards in Amare op zaterdag 24 september gaf Pablo een fantastisch optreden met een band samengesteld uit studenten van het Koninklijk Conservatorium, waarmee hij slechts een keer zijn compositie kon repeteren. Wij spraken hem daar over zijn beweegredenen naar het Koninklijk Conservatorium te komen en het belang van het winnen van de excellentiebeurs. Bekijk de video hieronder!

Kunst is van onschatbare waarde, zowel intrinsiek als voor een leefbare wereld. Iedereen kan de talentvolle musici en dansers van de toekomst steunen. Het team Partnerships & Fondsenwerving zet zich hier met passie voor in zodat wij en komende generaties een muzikale toekomst tegemoet kunnen gaan. Meer weten over onze afdeling Partnerships & Fondsenwerving of zelf talent steunen? Klik hier!