Studenten vallen in de prijzen bij het Prinses Christina Klassiek Concours 2021

26 april 2021

Het 53e Prinses Christina Klassiek Concours werd vanwege de coronamaatregelen digitaal georganiseerd. Bijna vierhonderd jonge muzikanten uit Nederland en Vlaanderen deden afgelopen maanden mee aan de voorrondes. Zeventien van hen, waaronder vijf studenten van het Koninklijk Conservatorium werden geselecteerd voor de Nationale Finale. Dit jaar werden verschillende prijzen toegekend aan studenten van het Koninklijk Conservatorium.

Adinda van Delft (viool, 12 jaar) en Steije Mauerer (marimba, 16 jaar) hebben de eerste prijs gewonnen tijdens de Nationale Finale van het Prinses Christina Klassiek Concours. Anna Maring (viool, 18 jaar) kreeg in categorie 2 de tweede prijs. Michelle Kumara (viool, 13 jaar) ontving de derde prijs in de categorie publieksprijs.

De prijs werd toegekend door een professionele jury onder leiding van sopraan Francis van Broekhuizen.

Fragmenten uit het jury rapport:
Adinda wist gelijk met haar volle rijke toon, haar brede diversiteit aan kleuren en streken en haar ijzersterke technische beheersing de jury unaniem te overtuigen.
Steije overtuigde de jury door de connectie met zijn instrument en het touche van zowel de zachte als de sterke klanken. Hij zocht in zijn optreden de grenzen op van de marimba.
De jury vond dat Anna in haar mooi afwisselende programma op een overtuigende manier de verschillende stijlen van de twee stukken die ze speelde overbracht.

Je kunt de prijsuitreiking hier terugkijken.
Alle inzendingen zijn terug te kijken op het YouTube kanaal van het Prinses Christina Concours.

Hartelijk gefeliciteerd aan alle deelnemers en prijswinnaars!

Foto: Prinses Margriet, juryvoorzitter Francis van Broekhuizen en directeur Alexander Buskermolen met een aantal finalisten. De foto is gemaakt door Sandra Heldring (Majanka Fotografie) tijdens de opnames van de Nationale Finale