Symfonieorkest onder leiding van Jac van Steen speelt Brahms

16 juli 2020

Op zondag 9 augustus is op Radio West één van de hoogtepunten uit ons afgelopen concertseizoen terug te beluisteren. Schakel van 7.00 - 8.00 of van 19.00 - 20.00 in op Radio West via 89.3 of via de website en luister mee naar Brahms, gespeeld door het symfonieorkest van het Koninklijk Conservatorium onder leiding van Jac van Steen.

Programma
Dit concert vond plaats op 24 november 2019 in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Voor dit concert werkten musici van verschillende afdelingen samen: het orkest bestaat uit studenten van de afdeling Klassieke Muziek, de solisten komen van de afdeling Zang en de arrangementen zijn van studenten van de afdeling Compositie. Studenten van de afdeling Art of Sound maakten een professionele opname van het concert. En dirigent Jac van Steen werd geassisteerd door masterstudent Directie Ivan Cheng.

Dit concert werd mede georganiseerd door het Fund for Excellence. Met de beste docenten en internationaal aansprekende projecten krijgen onze studenten een goede voorbereiding op hun internationale carrière. Het Fund for Excellence ondersteunt uitzonderlijke studenten in hun ontwikkeling.

Solisten en dirigent
De liederen van Brahms worden gezongen door Phoebe Kirrage en Tinka Pypker. Phoebe Kirrage heeft gestudeerd bij tenor Mark Wilde aan de prestigieuze Royal Holloway University of London. Daar werd ze gekozen als soliste bij het Royal Holloway Choir; ze soleerde onder meer in Händels Messiah in St. Georges in Bristol, de Royal Albert Hall, de National Gallery en Buckingham Palace. Nu studeert Phoebe aan het Koninklijk Conservatorium bij Noa Frenkel. Ze trad op in verschillende producties, zoals The Fairy Queen van Henry Purcell en The David Kweksilber Project.

De Nederlandse sopraan Tinka Pypker begon haar zangopleiding op twaalfjarige leeftijd op het Rotterdamse Codarts bij Frans Huijts. Al snel stapte ze over naar het Koninklijk Conservatorium, waar ze de School voor Jong Talent volgde en les had van Lenie van den Heuvel. Ze haalde haar bachelordiploma in juni 2019 en studeerde af met onderscheiding. De examencommissie sprak over haar ‘artistieke volwassenheid, vocale verbeeldingskracht en veelzijdigheid’ en beloonde haar met de Fock-medaille voor het beste examen van haar academiejaar.

Jac van Steen heeft een grootste carrière en dirigeert de beste orkesten van Europa. Naast zijn werkzaamheden als dirigent, is hij docent Directie aan het Koninklijk Conservatorium. Hij heeft onder meer de Nationale Master Orkestdirectie (NMO) ontwikkeld. Ook werkt hij regelmatig op het Royal Northern College of Music en Chetham’s School of Music (Manchester) en de Royal Academy en Royal College of Music in Londen.

Beluister het concert
Zondag 9 augustus, 7.00 - 8.00 en 19.00 - 20.00
Radio West - Klassiek op West via 89.3 of omroepwest.nl

R. Strauss – Serenade voor blazers, op. 7
J. Brahms – Von Ewiger Liebe, op. 43 (Kirrage), arr. Jamie Alpherts
J. Brahms – Regenlied, op. 59 nr. 3 (Pypker), arr. Kasper de Oude
J. Brahms – Wie Melodien, op. 105 nr. 5 (Kirrage), arr. Amba Klapwijk
J. Brahms – Ständchen, op. 106 nr. 1 (Pypker), arr. Eva Beunk
J. Brahms – Serenade nr. 2