Walter Reiter wint Editors Award for an Outstanding Educational Resource

Walter Reiter, hoofdvakdocent oude muziek Viool en altviool, heeft een prijs gewonnen bij de Britse Music & Drama Education Awards 2021. In een jaarlijks terugkerend evenement worden excellente prestaties op het gebied van muziek en theater educatie beloont. In verschillende categorieën worden er prijzen uitgereikt.

Het Music Teacher Magazine gaf hun award aan het boek van Walter Reiter: The Baroque Violin & Viola.

Volgens Thomas Lydon, the redacteur van dat tijdschrift verdient Reiter de Editors Award for an Outstanding Educational Resource want:
‘De boeken zijn een schatkist vol fascinerende historische bronnen en in de auteur vinden we een deskundige gids.'

Over het boek
In de vroege zeventiende eeuw vlamde het enthousiasme op in heel Europa. Dit instrument was in staat tot betoverende virtuositeit, met het vermogen om emoties uit te drukken die voorheen alleen bereikt kon worden door de menselijke stem. Met deze gids naar de Barokviool, en zijn broer de Barok Altviool, legt gevestigde artiest en docent Walter Reiter dit vermogen in handen van de muzikanten van nu. In 50 lessen gebaseerd op Reiters gerenommeerde lessen aan het Koninklijk Conservatorium geeft het boek een uitgebreide uitleg over het rijke en gevarieerde repertoire uit deze periode. De boeken duiken diep de zeventiende eeuw in en geven zowel praktische tips en technische kennis als historische context.

De prijsuitreiking is nog terug te zien in onderstaande video. Vanaf 43;12 gaat het over het boek van Walter Reiter.