Toelatingseisen Master Algemeen:

We beoordelen eerst je opnamen, het motivatieformulier en je Masterplan. Voor meer informatie over de aanmeldprocedure zie deze pagina.

Opnamen
We willen je vragen een portfolio met daarin minimaal drie zelf gecomponeerde werken te sturen met een totale minimum lengte van 20 minuten. Kies stukken van verschillend karakter waarin je muzikale en artistieke kwaliteiten goed naar voren komen.

Zet de opnamen op YouTube, Vimeo of Soundcloud. Indien reeds uitgebracht: voeg betreffende link toe. Maak dan een Word/PDF document met daarin een repertoirelijst en alle geactiveerde linkjes. Dit document upload je bij de juiste vraag in ‘Osiris Aanmeld’.

Motivatieformulier
Beantwoord de vragen in het formulier door de PDF te downloaden. Upload het ingevulde motivatieformulier in ‘Osiris Aanmeld’.

Online-live toelatingsexamen
Op basis van dit portfolio, het motivatieformulier en het Masterplan beslist de commissie welke kandidaten voor het online-live toelatingsexamen worden uitgenodigd. Deze online-live toelatingsexamens vinden in april plaats. Samen met de uitnodiging voor dit toelatingsexamen zal je informatie ontvangen over de te bespreken onderwerpen. Het online-live toelatingsexamen dient er ook toe met de commissie te kunnen spreken en vragen over de opleiding te stellen.

Master Project Plan
Voordat je de master begint moet je een Master Project Plan insturen. In je Master Project Plan geef je je plannen weer voor de inrichting van je masterstudie en je Master Project waarin je artistieke ontwikkeling, onderzoek en ondernemerschap een belangrijke rol spelen.
Bij de toelating tot de Masteropleiding zal ook het bespreken van het Master Project Plan een onderdeel van het live online toelatingsexamen met de toelatingscommissie zijn. Bekijk het Master Project Plan Guidelines document onderaan de pagina.

Jij ontvangt van ons een bericht als je bent aangenomen als student op het Koninklijk Conservatorium, of als je op de wachtlijst bent gezet, of dat je helaas bent afgewezen.

Voor vragen neem contact op met Bart Suèr, het Afdelingshoofd.

Alessandra en Jonty vertellen over het Master Project

Twijfel je waar je moet beginnen bij het ontwerpen van je Master Project Plan? Bekijk de video hieronder voor wat inspiratie.