Online Q&A op 6 februari 2024 van 19.00 - 20.00 uur

The Musician Educator is ontwikkeld voor musici die graag op een hoog niveau willen musiceren, de onderliggende mechanismen van muzikale leerprocessen willen begrijpen en deze inzichten willen toepassen op zowel zichzelf als op anderen als hooggekwalificeerde docent. Deze master beantwoord aan de groeiende behoefte om muziekonderwijs te verbeteren en onderkent het feit dat musici vaak hun uitvoeringspraktijk combineren met lesgeven. Het programma is bedoeld voor musici die zich willen ontwikkelen als performer én als educator.

In deze master leer je theorie aan praktijk te koppelen, ontwikkel je je muzikale een artistieke expertise en doe je onderzoek. Ook geef je les en krijg je de gelegenheid om deel te nemen aan community projecten. Naast je individuele zang- of instrumentale les, ontwikkel je inzicht en vaardigheden op het gebied van instrumentale en vocale didactiek, improvisatie, performance science, ondernemerschap en onderzoek.
Binnen het curriculum is er veel ruimte voor je eigen leerroute. Omdat we in kleine groepen werken, is er ruimte om de inhoud van sommige vakken zelf te bepalen. Daarnaast is er een ruim aanbod van keuzevakken. Je hebt je eigen activiteiten wat betreft lesgeven, je eigen professioneel ontwikkelingstraject en een onderzoeksproject. Het programma is individueel gericht maar biedt juist ook een breed scala aan genres en culturele perspectieven. Er ligt een nadruk op samenwerking en teamwork (zowel voor studenten als docenten) en er is gelegenheid voor internationale uitwisseling.

Als afgestudeerde ben je een uitstekende musicus en een bekwame en innovatieve educator met een grondige kennis van muzikale leerprocessen. Hierdoor ben je goed toegerust voor het werken in allerlei settings, waaronder muziekscholen, conservatoria, projectwerk of je eigen les- en uitvoeringspraktijk.

De twee jaar durende master is geschikt voor studenten die hun bachelor in muziek of docent muziek hebben afgerond, voor professionele musici die vaardigheden op het gebied van lesgeven willen ontwikkelen en voor ervaren docenten die hun expertise nog verder willen vergroten.

Specificaties

Taal

Engels

Duur

2 jaar

Graad

Master Muziek

Collegegeld

Zie 'collegegeld'

Afdelingshoofd

Margi Kirschenmann

Docenten

Adri de Vugt
Values & Beliefs, Processes of Musical Learning, Research Methodologies, Program Leader

Susan Williams
Values & Beliefs, Processes of Musical Learning & Teaching, Science
and psychology of music performance, Learning Pods

Wieke Karsten
Instrumental and Vocal Pedagogy

Irma Kort
Professional Integration, Teaching Practice

Bastiaan van der Waals
Processes of Musical Learning & Teaching

Mathias Moors
Research Methodologies

Cristiano Viviani
Improvisation, Collaborative Practice

Filip Verneert
Teacher Creativity and Expression

Renee Jonker
Collaborative Practice