Naast het volgen van volledige opleidingen is het mogelijk om aan het Koninklijk Conservatorium voor maximaal één jaar contractonderwijs te volgen. We bieden daarbij incidentele lessen aan op het niveau van een muziekvakopleiding, zonder dat daar een certificaat of diploma aan verbonden wordt. Dit kunnen individuele, klassikale of theorielessen zijn, in de afdelingen Klassieke Muziek, Oude Muziek, Zang, Jazz, Directie (HaFaBra, Orkestdirectie en Koordirectie), Muziektheorie, Compositie, Sonologie en Art of Sound. Meer informatie over de afdelingen en de curricula is te vinden op de opleidingspagina’s. De uiteindelijke beslissing over het mogen volgen van contractonderwijs ligt bij de afdeling.
NB: In de afdelingen Klassieke Muziek en Art of Sound is contractonderwijs alleen opengesteld voor KC alumni. Alumni kunnen zich voor het studiejaar na afstuderen opgeven voor de duur van maximaal één jaar.

Faciliteiten

Als je je inschrijft voor contractonderwijs dan word je als contractstudent aan het KC geregistreerd. Wanneer je 20 of meer individuele lessen volgt, dan kun je vanaf je eerste les maximaal één jaar gebruik maken van onze studiekamers. Dit kan alleen in de zogenoemde daluren: maandag tot en met vrijdag na 18.00 uur tot sluiting gebouw en op zaterdag en zondag.

Intern/Extern

Er bestaan twee tarieven, één voor interne contractstudenten en één voor externe contractstudenten. Een interne student volgt momenteel een bachelor of master opleiding aan het Koninklijk Conservatorium óf is een alumnus die op het moment van aanvang van contractonderwijs minder dan één jaar geleden afgestudeerd is met een bachelor of master diploma of Practicum Musicae certificaat aan het Koninklijk Conservatorium. Een externe student komt van buiten óf is een alumnus die op het moment van aanvang van het contractonderwijs langer dan één jaar geleden een bachelor of master diploma aan het Koninklijk Conservatorium heeft behaald. (Voor meer informatie over hoe het KC alumni ondersteunt, ga naar www.koncon.nl/alumni). In beide gevallen dient het contractonderwijs niet langer te duren dan één jaar.

Als je je wilt oriënteren op contractonderwijs, klik dan op de desbetreffende afdeling in de lijst hieronder om het informatieformulier in te vullen. Het afdelingshoofd of de coördinator van de afdeling zal vervolgens contact met je opnemen. Deze zal je in contact brengen met een docent die vervolgens in een proefles beoordeelt of je over het benodigde niveau beschikt. Als dat het geval is, dan kan je met het afdelingshoofd een contract sluiten voor een door jou te bepalen aantal lessen.

Afdelingen met contractonderwijs

Klassieke Muziek

Oude Muziek

Zang

Jazz

Directie (HaFaBra, Orkestdirectie & Koordirectie)

Muziektheorie

Compositie

Sonologie

Art of Sound

Specificaties

Taal

Engels

Duur

1 jaar

Collegegeld