De lessen

De kinderen in het Jong KC Kinderkoor beleven heel veel plezier aan het samen musiceren: zingen en bewegen op muziek. Al doende maken ze zich een groot aantal muzikale vaardigheden spelenderwijs eigen.

Het programma bestaat uit 35 donderdagen waar de focus ligt op het zingen, klankkleur, de individuele stem, het meerstemmig zingen en de algemeen muzikale ontwikkeling.

Jong KC Kinderkoor werkt vanuit dezelfde uitgangspunten die gelden voor PI - Muziek voor kleuters en BASIS - blaasinstrumenten voor kinderen. Muziek maak je vanuit het luisteren en het zingen. Zo leer je geleidelijk aan ook muziek lezen. Het programma is rijk gevuld: zingen, bewegen op muziek, componeren, improviseren, het lezen van muziek en het trainen van de polyfone vaardigheden. Om de muzikale bewustwording te stimuleren wordt tijdens iedere repetitie aandacht besteed aan solfège, de training van het muzikale gehoor.

Jong KC Kinderkoor wordt geleid door Anouk Vinders.

Contact

Meld je aan via deze link of neem met vragen contact op met coördinator Erica Roozendaal.

Taal

Nederlands

Graad

Certificaat

Cursusgeld

Zie 'Cursusgelden'

Lestijden

Donderdag:
16:00-16:30 solfège nieuwe deelnemers
16:30-17:30 koor
17:30-18:00 solfège tweede lichting

Samen zingen

Het Jong KC Kinderkoor bestaat uit kinderen tussen 6 en 12 jaar. Door samen te zingen en bewegen op muziek maken zij zich spelenderwijs een groot aantal muzikale vaardigheden eigen. Het plezier van het samen musiceren staat hierbij centraal.