Studie-informatie

Practicum Musicae is een gecombineerde opleiding voor studenten aan de Universiteit Leiden met muzikale aspiraties. Zij kunnen hun volledige minor-ruimte invullen met lessen aan het Koninklijk Conservatorium, en op die manier naast hun academische opleiding ook een gedeeltelijke muziekvakopleiding volgen.

Als je deelneemt aan Practicum Musicae krijg je iedere week 50 minuten hoofdvakles van onze docenten, 100 minuten Elementaire Muziek Theorieles per week en 25 minuten coach pianist, duoklas of (jazz) ensembleles per twee weken. Zo leer je naast je academische opleiding op zeer hoog niveau musiceren. We organiseren meerdere concerten per jaar op het Koninklijk Conservatorium en iedere maand is er een concert in de Lokhorstkerk, waar je podiumervaring op kunt doen. Het Practicum Musicae-programma duurt drie jaar, maar het is ook mogelijk om een of twee jaar mee te doen.

Het ingangsniveau voor Practicum Musicae ligt ongeveer gelijk aan het niveau van een voorbereidende klas student. De meeste studenten musiceren echter op een hoger niveau.

Meer informatie

Specificaties

Taal

Engels

Duur

1-3 jaar

Graad

Minor

Coördinator

Helmke Jansen

Introductie Koninklijk Conservatorium

Neem een kijkje binnen bij het Koninklijk Conservatorium

Ontdek het Koninklijk Conservatorium tijdens de jaarlijkse Open Dag