Angeliki Ploka

Docent Muziektheorie

Angeliki Ploka geeft de vakken muziektheorie en koor bij Jong KC en doceert ook aan het hbo van het Koninklijk Conservatorium. Vanuit de theorie en solfège leer je, in de lessen van Angeliki, de partituur beter begrijpen en verdiep je jouw connectie met de muziek.

Angeliki komt oorspronkelijk uit Griekenland, waar haar eigen muzikale ontwikkeling startte met piano, zang en muziektheorie. Aan de universiteit van Thessaloniki studeerde ze muziekonderwijs en musicologie. Vervolgens behaalde ze een extra master aan het Kodály Instituut van de Franz Liszt-Muziekacademie in Hongarije.

Zoltán Kodály was een belangrijke Hongaarse componist en muziekpedagoog. Zijn concept wordt ook op het KC onderwezen aan de master muziekonderwijs. Angeliki werkt volgens zijn principes en geeft ook lessen en workshops over zijn filosofie. Ze is sinds 2016 verbonden aan het KC, waar ze muziektheorie, gehoortraining, ensembleleiding en koor doceert.

Naast het lesgeven heeft Angeliki een drukke agenda als performer. Ze dirigeert het Leiderdorps Kamerkoor, het Lux Kamerkoor en van het Concerto Cherise Kamerkoor. Sinds 2020 is ze bovendien chef-dirigent van het Grieks Radio Koor.