Studie-informatie

De bacheloropleiding Koordirectie leidt je op tot een volwaardig dirigent. Je kunt goede amateurkoren leiden. Het is een complex vak dat een goede artistieke ontwikkeling vereist. Je geeft immers leiding aan een (soms grote) groep musici. Voor dirigenten (in spe) ligt de lat hoog: technisch en muzikaal, maar zeker ook in sociaal opzicht. Zonder een goede relatie met het koor of orkest functioneert een dirigent als een slag in de lucht.

Tijdens de bachelor ontwikkel je je muzikale communicatieve eigenschappen, repertoirekennis, slagtechniek, gehoortraining en partituurspel. Je verdiept je in een aantal aanvullende vakken, zoals repetitiemethodiek en speciale solfège voor dirigenten. Daarnaast krijg je zangles. Je leert over repertoire en programmeren, zodat je zelfstandig in staat bent een muzikaal programma samen te stellen.

De bachelor rond je af met een zelf gedirigeerd concert. Daarmee laat je zien dat je jouw visie op de partituur artistiek overtuigend door een koor kan laten uitvoeren. Je hebt een persoonlijke expressiviteit en stijlbewustzijn. Je bent, kort samengevat, goed in muzikale communicatie en weet op professionele wijze aan het koor over te brengen wat je met de muziek zeggen wil.


Docenten

Specificaties

Taal

Engels

Duur

4 jaar

Graad

Bachelor Muziek

Collegegeld

Afdelingshoofd

Monica Damen

Gerelateerde studies

Introductie Koninklijk Conservatorium