Studie-informatie

Als je de bachelor Koordirectie met goede resultaten hebt voltooid, kun je je aanmelden voor de master. De master Directie leidt je op tot dirigent van zowel amateur- als professionele koren.

Dirigeren is een complex vak dat een sterke muzikale ontwikkeling en goede sociale vaardigheden vereist. Je legt de lat hoog, voor zowel jezelf als voor het koor, in zowel technisch als muzikaal opzicht. Zonder een goede relatie met het koor functioneert een dirigent als een slag in de lucht.

Als je kiest voor de richting koordirectie, sta je onder leiding van docent Jos Vermunt vooral voor vocale ensembles. Om praktijkervaring op te doen, sluit je je aan bij een van de vele Haagse kamerkoren. Soms volg je de docenten in hun werk bij professionele koren.

Onderzoek

We vinden het belangrijk dat je je ontwikkelt tot een zelfstandig functionerend musicus die de voortdurend veranderende beroepspraktijk goed aankan. Daarom doe je tijdens de masteropleiding ook onderzoek naar een onderwerp naar keuze. Je wordt daarbij begeleid door een supervisor, je volgt een introductiecursus over het doen van (artistiek) onderzoek en een keuzevak in je eerste jaar. Je neemt deel aan een Master circle, een ‘peer-to-peer’ groep bestaande uit medestudenten en een circle leider. Aan het einde van je masteropleiding presenteer je de resultaten van je onderzoek. Bij de aanmelding tot de masteropleiding, stel je een studieplan (Master Plan) op, waarin je beschrijft hoe je je masteropleiding wilt invullen. Hier kun je meer informatie vinden.


Docenten

Specificaties

Taal

Engels

Duur

2 jaar

Graad

Master Muziek

Collegegeld

Afdelingshoofd

Monica Damen

Gerelateerde studies

Introductie Koninklijk Conservatorium