Benjamin Herman

Docent Saxofoon

Saxofonist en muzikale allesvreter Benjamin Herman is al dertig jaar één van de meest productieve musici van zijn generatie. Sinds de jaren negentig speelt hij over de hele wereld en bracht hij meer dan vijftig albums uit met zijn band New Cool Collective en onder eigen titel als soloartiest. Zijn opvallend diverse muzikale output bevat traditionele jazz, punkjazz, filmmuziek en post-moderne interpretaties van het werk van componist Misha Mengelberg.

Zijn oeuvre bevat talloze samenwerkingen met vocalisten, dichters en instrumentalisten uit de hele wereld. Rode draad in zijn werk is zijn zoektocht naar een herkenbare en persoonlijke saxgeluid. Daarnaast maakt Benjamin sinds 2011 radiouitzendingen en podcasts voor NPO Soul en Jazz en schreef hij enkele jaren voor het blad Jazzbulletin columns over zijn favoriete muzikale onderwerpen.

Zijn trio als basisopstelling is in zijn zoektocht naar een herkenbare en persoonlijke saxgeluid is al drie decennia een terugkerend onderdeel. De liveoptredens met het trio kenmerken zich door een gevarieerd en eclectisch repertoire, zorgvuldig samengesteld uit Benjamin’s uitgebreide oeuvre. Met verve weten zij met z’n drieën het publiek te verrassen met een mix van tijdloze jazz, guilty pleasures en virtuoze uitspattingen.

CONTACT:

Voor meer informatie neem contact op met:
Joel van der Kwaak
E: joel@dox.amsterdam
T: +31 (0)20 30 111 66

Social
Website - http://www.benjaminherman.nl
Twitter - https://twitter.com/benjamin_herman
Facebook - https://www.facebook.com/BenjaminHermanOfficial
Instagram - https://www.instagram.com/benjaminherman.nl/