Studie-informatie

De opleiding Jazz van het Koninklijk Conservatorium is een belangrijke leverancier van combo’s en ensembles die optreden op de belangrijkste jazzpodia in heel Nederland. Er is een levendige samenwerking tussen opleiding en beroepspraktijk en al tijdens je opleiding sta je op vele podia. De Big Band van het Koninklijk Conservatorium treedt op in binnen- en buitenland, en op internationale concoursen slepen we vele prijzen in de wacht. Je carrière begint dus al tijdens je opleiding.

Jazz is een van de meest internationale muziekgenres. Wortelend in diepe tradities en zichzelf continu vernieuwend, is het ook een heel vitale muziekstijl. En dat is bij de opleiding aan het Koninklijk Conservatorium goed te merken. Onze jazzstudenten zijn afkomstig uit alle delen van de wereld en nemen hun eigen culturele muziekinvloeden mee. Dat levert een opleiding met boeiende muzikale kruisbestuivingen op.

Tijdens je Bachelor Saxofoon, Klarinet & Fluit werk je de eerste drie jaar veel aan repertoirestudie. De theoretische kennis breng je meteen in praktijk tijdens het leren improviseren. We besteden ruim aandacht aan de ontwikkeling van je eigen artistieke profiel. Ons eigen podiumbureau bemiddelt tussen jou en opdrachtgevers, zodat je gegarandeerd veel praktijkervaring opdoet.

Docenten

Bekijk hier een overzicht van de Docenten Theorie - Afdeling Jazz

Specificaties

Taal

Engels

Lestijd

75min/ week

Duur

4 jaar

Graad

Bachelor Muziek

Collegegeld

Afdelingshoofd

Gerelateerde studies

Introductie Koninklijk Conservatorium

Welkom bij het Koninklijk Conservatorium

“De jazz afdeling is een grote familie (…) maar ik ken ook veel mensen van andere afdelingen. Het is erg leuk met hen muziek te maken en daar leer ik zoveel van” – Alba, student Jazz Trompet

Ontdek het Koninklijk Conservatorium tijdens de jaarlijkse Open Dag