Maciej Skrzeczkowski wint MA Competition 2023

7 september 2023

Tijdens de 60e editie van het MA Festival heeft Maciej Skrzeczkowski, Koninklijk Conservatorium-student Oude Muziek, de eerste prijs gewonnen. De klavecinist wint hiermee een geldbedrag, krijgt een uitnodiging om verschillende concerten in binnen- en buitenland te geven en mag een CD opnemen voor het internationaal befaamde label Ricercar.

De MA Competitie – gestart in 1964 – heeft zich ontwikkeld tot een ongeëvenaarde talentenpool binnen een prestigieuze internationale muziekwedstrijd. Elk jaar krijgen getalenteerde jonge muzikanten van over de hele wereld de kans om de samenwerking aan te gaan met professionele muzikanten op het gebied van oude muziek en zo hun artistieke prestaties te perfectioneren. MA Competition stond aan de wieg van internationale carrières van vele bekende muzikanten, waaronder Christophe Rousset (1961), Kristian Bezuidenhout (1979), Dmitry Sinkovsky (1980), Jean Rondeau (1991) en Justin Taylor (1992).

De eerste ronde vond digitaal plaats voorafgaand aan het festival. Tegelijkertijd maakte de jury en het publiek voor het eerst kennis met de kandidaten via een online streamingplatform. De jury van dit belangrijke Oude Muziek concours van Brugge bestond uit Korneel Bernolet, Carole Cerasi, Bertrand Cuiller, Christophe Rousset en Catalina Vicens.