Radio NPO 4 zendt opnames van Royal Conservatoire Recordings uit

31 mei 2020

De serie ‘Made in NL’ van Radio NPO 4 zendt deze maand concerten uit van Nederlandse orkesten, ensembles en componisten. We zijn enorm vereerd dat zondag 31 mei een hele avond in het teken staat van het Koninklijk Conservatorium. Op zondag kun je luisteren naar vier opnames van studenten in samenwerking met noemenswaardige musici en ensembles als alumnus Reinbert de Leeuw, alumna Rosanne Philippens en het Residentieorkest. Alle opnames zijn gemaakt door ons eigen Art of Sound team!

Onze hoofdvakdocent orkestdirectie en dirigent Jac van Steen keek met ons terug op een gedenkwaardig project. Het concert werd opgenomen in de Arnold Schönbergzaal van het Koninklijk Conservatorium: "Het was een uitgebalanceerd repertoire dat we die avond uitvoerden. Het altvioolconcert van moderne componist Henk Badings was een mooie aanvulling op de romantische stukken van Dvorak en Tchaikovsky. We had een uitstekende soliste in Elisa Karen Tavenier. Ze heeft het potentieel om internationaal op de grote podia te spelen. De samenwerking met de afdeling Art of Sound onder leiding van Daan van Aalst was een belangrijke toevoeging aan het leerproces van onze studenten. Het zijn projecten als deze die de perfecte brug slaan tussen studeren en de beroepspraktijk. Ik ben er zeker van dat veel van de jonge talenten met wie ik in dit project mocht werken, ik komende jaren terug zal zien in de grote orkesten."

Het concert wordt uitgezonden op 31 mei om 20.00 uur op Radio NPO4. Je kunt het concert later terugluisteren via de NPO4-website.

Bezoek de webpagina van ons label 'Royal Conservatoire Recordings' voor meer informatie.