Het Koninklijk Conservatorium Den Haag publiceert uitzonderlijke concerten en sessie-opnames onder het label Royal Conservatoire Recordings.

Het label is een springplank voor talent en manier om het onderwijs te verbinden met de professionele beroepspraktijk. Door het Koninklijk Conservatorium geproduceerde audioregistraties en state-of-the-art videoproducties vinden vanaf nu hun weg naar online video- en audioplatforms en RTV-media.

Studenten en alumni worden zo gestimuleerd om een tastbaar resultaat af te leveren dat de competitie aankan met producties die in de reguliere muziekindustrie verschijnen.

Voor studenten is samenwerking met het label een verlengstuk van hun voorbereiding op de beroepspraktijk, die binnen het curriculum erg belangrijk is.

Video en audio, al dan niet met elkaar verbonden, vertellen het verhaal van een project of opnamesessie op het Koninklijk Conservatorium. Royal Conservatoire Recordings onderscheidt zich van reguliere labels en productiehuizen doordat er bijvoorbeeld niet per definitie een compleet album wordt gemaakt; de opname licht een deel van een productie uit. Er is bovendien geen vast formaat of platform waar de producties verschijnen. Op die manier ontstaat er een breed palet van muziekproducties op streamingplatforms, videoplatforms en via radio en tv. Tegelijkertijd blijven de opnames kwalitatief overeind tussen bestaande en nieuwe uitgaves van commerciële labels en platforms.

Er is daardoor geen concurrentiepositie ten opzichte van marktpartijen, wat ook niet zou passen bij het educatieve karakter van de opleiding.

Streaming media
Spotify, Apple Music, Amazon, Tidal.Royal Conservatoire Recordings op YouTube

Meer informatie over het label is in te winnen via Daan van Aalst (Art of Sound): d.vanaalst@koncon.nl.