Resultaten Nationale Studenten Enquête 2023 (NSE)

2 juni 2023

De resultaten van de Nationale Studenten Enquête 2023 (NSE) zijn binnen. De NSE is een grootschalig landelijk onderzoek waarin studenten in het hoger onderwijs hun mening geven over hun programma en onderwijsinstelling.

Net als voorgaande jaren zijn studenten van het Koninklijk Conservatorium (KC) over het algemeen tevreden over hun opleiding bij ons. Deze positieve waardering bevestigt de kwaliteit die we nastreven.

Een opvallend resultaat is de blijvende waardering voor de faciliteiten na onze verhuizing naar Amare. Studenten zijn nog steeds tevreden met de meeste faciliteiten die het KC biedt. Daarnaast is ook de tevredenheid over toetsing en beoordeling over het algemeen stabiel gebleven. We zullen blijven werken aan dit aspect, omdat we streven naar een optimale ervaring voor onze studenten.

Een ander positief punt is de toegenomen waardering voor de voorbereiding op de beroepspraktijk. Studenten zijn dit jaar meer tevreden dan ooit tevoren met de manier waarop we hen voorbereiden op hun toekomstige carrière. Dit is een bevestiging dat de verbeteringen die we de afgelopen jaren hebben doorgevoerd hun vruchten beginnen af te werpen.

Hoewel er veel positieve punten naar voren zijn gekomen, blijft de ervaren studielast een aandachtspunt voor veel studenten. We zijn ons bewust van dit probleem en zullen ons hier de komende tijd extra op focussen om verbeteringen aan te brengen.

Gelukkig zien we ook een toegenomen waardering onder studenten wat betreft betrokkenheid en contact. Nu we na COVID-19 weer dagelijks in Amare aanwezig kunnen zijn, verwachten we dat deze positieve trend alleen maar zal verbeteren.

We zullen de geanonimiseerde resultaten op opleidings- en afdelingsniveau delen met de betrokkenen, zodat we in studenten- en docentenpanels kunnen bespreken wat er precies schuilgaat achter deze statistieken. Samen kunnen we bepalen wat goed gaat en waar verbeteringen mogelijk zijn. Op deze manier blijven we werken aan het optimaliseren van de kwaliteit van onze opleidingen en streven we naar een optimale studie-ervaring voor al onze studenten.

Wil je meer weten over de kwaliteitscultuur bij het KC? Bezoek dan de pagina 'Quality Culture' op onze website.