Winnaars beurzen Dansersfonds '79

17 april 2024

Op 6 april volgden leerlingen Dans van het Koninklijk Conservatorium, Codarts en de Nationale Balletacademie een dansles van Han Ebbelaar, voormalig eerste solist van Het Nationale Ballet. Juryleden van Dansersfonds '79 (Alexandra Radius, Bonnie Doets, Ine Rietstap, Karin Schnabel en Floor Eimers) reikten na de les beurzen uit aan een aantal leerlingen. Onder de winnaars waren ook drie leerlingen van Koninklijk Conservatorium Dans: Eva de Lang, Luc Serrarens en Ophelia Ranzetti. Zij wonnen ieder een beurs van € 2500.

Ophelia vertelt over haar ervaring:

‘Door aan deze les mee te doen kregen wij de mogelijkheid om onszelf te laten zien. Aan het begin van de les vond ik het erg spannend, omdat het de eerste keer was dat zoveel bekende dansers mij zouden evalueren. Maar gedurende de les merkte ik dat ik meer op mijn gemak was. Hierdoor kon ik ook meer genieten van het moment.

Met het geld dat ik heb gewonnen wil ik graag een zomercursus volgen in het buitenland. Daar hoop ik mijn techniek uit te breiden en door les te krijgen van verschillende docenten veel ervaring op te doen.’

Groepsfoto beurzen Dansersfonds 2024