Studie-informatie

Als je je bachelordiploma in de historische uitvoeringspraktijk met een goed of zeer goed resultaat hebt behaald, kun je kiezen voor een masterstudie Luit,Theorbe, Gitaar bij de afdeling Oude Muziek.

De masterstudie duurt twee jaar en biedt verdere verdieping in het hoofdvak aan op een meer individueel gekozen traject. Je krijgt individuele begeleiding op drie onderdelen: artistiek (je instrument of hoofdvak), onderzoek en professionele beroepsvoorbereiding. Je bent masterstudent aan een van de grootste en belangrijkste instituten in zijn soort. Dat betekent dat je van een hoog muzikaal niveau blijk hebt gegeven. Vanzelfsprekend krijg je de ruimte voor veel initiatief waarmee je tijdens je opleiding vooruitloopt op de door jouzelf beoogde beroepspraktijk.

Onderzoek
Goed onderzoek is niet alleen een van de wezenlijke elementen van de Oude Muziek, maar tevens vinden we het belangrijk dat je je ontwikkelt tot een zelfstandig functionerend musicus die de voortdurend veranderende beroepspraktijk goed aankan. Daarom doe je tijdens de masteropleiding ook onderzoek naar een onderwerp naar keuze. Je wordt daarbij begeleid door een supervisor, je volgt een introductiecursus over het doen van (artistiek) onderzoek en een keuzevak in je eerste jaar. Je neemt deel aan een Master circle, een ‘peer-to-peer’ groep bestaande uit medestudenten en een circle leider. Aan het einde van je masteropleiding presenteer je de resultaten van je onderzoek. Bij de aanmelding tot de masteropleiding, stel je een studieplan (Master Plan) op, waarin je beschrijft hoe je je masteropleiding wilt invullen.

Professionele beroepsvoorbereiding
Ook de voorbereiding voor de professionele beroepspraktijk staat gedurende het gehele master curriculum centraal. Alleen een zeer goede speler of zanger zijn is niet voldoende voor een succesvolle beroepspraktijk. In de cursus Professional Integration and Project Management komen allerlei relevante zaken aan de orde die samenhangen met de beroepspraktijk. Na deze cursus krijg je individuele begeleiding bij het vormgeven en uitvoering van je eigen project in het tweede studiejaar.

Docenten

Specificaties

Taal

Engels

Lestijd

75 min/ week

Duur

...

Graad

Master Muziek

Collegegelden

Afdelingshoofd

Teunis van der Zwart

Gerelateerde studies

Introductie Koninklijk Conservatorium