Let op: De toelating voor de Bachelor Zang Oude Muziek gaat via de Afdeling Zang en niet via de Afdeling Oude Muziek.

Eerste Ronde (video opnames en Master Project Plan)

Voor aanmelding voor de Master Zangstudie Oude Muziek zend je een video-opname in met een programma bestaande uit 4 liederen en/of aria's. De combinatie van stukken laat een variatie aan stijlen en karakter zien. Het programma heeft een maximale duur van 30 minuten duren en omvat:

• 3 verschillende talen, waaronder een Italiaans stuk uit de 17e eeuw en een Frans stuk uit de 17e of 18e eeuw;

• één opera-aria met recitatief

Uit de repertoirekeuze blijkt je ervaring met en kennis van de Oude Muziekpraktijk. Bij voorkeur sluit het programma aan bij jouw voorstel voor de Master Research.

Naast de video-opnamen stuur je je Master Projectplan in, waarin jouw ideeën over de inrichting van je Masterstudie op hoofdlijnen worden weergegeven. In het document Master Project Plan Guidelines aan het einde van de pagina vind je meer informatie over de vereisten van het plan.

Tweede ronde (live audities)

Tijdens de live audities presenteer je hetzelfde repertoire als dat je hebt ingezonden voor de eerste auditieronde. Je kiest zelf welk stuk je als eerste wilt zingen, waarna de jury het tweede (en eventueel derde) stuk zal kiezen.

Onderdeel van het examen is een gesprek over je Master Research and Professional Integration Activity. Je kunt zelf bepalen of je dit gesprek voor of na de auditie wilt voeren.

Tijdens de live auditie word je begeleid op klavecimbel, 415 hz.


Alessandra en Jonty vertellen over het Master Project

Twijfel je waar je moet beginnen bij het ontwerpen van je Master Project Plan? Bekijk de video hieronder voor wat inspiratie.