Als gevolg van de Covid 19 situatie zullen de toelatingsexamens online plaatsvinden.

Informatie over de video en het Master Project Plan

Onderdeel van de aanmelding voor de Master Zang Oude Muziek is het maken van een video van een programma van maximaal 30 minuten muziek. Het programma moet bestaan uit 4 liederen of aria’s (opera, oratorium). In de keuze van de stukken ben je verder vrij. Van belang is dat wij een goed beeld krijgen van je vocale en artistieke niveau, stilistisch inzicht en je artistieke belangstelling in het algemeen. Daarnaast geef je in het Master Project Plan je plannen weer voor de inrichting van je masterstudie.

In het Master Project Plan Guidelines document onderaan de pagina vind je meer informatie over dit plan.

De voorselectie procedure

In de voorselectie beluisteren we met de selectiecommissie jouw opnamen, we bespreken het Master Project Plan, het motivatiedocument en jouw cv. Op basis daarvan besluiten we of je door mag gaan naar het toelatingsexamen. Mocht er binnen de commissie discussie zijn over het niveau van jouw vocale ontwikkeling, dan kunnen wij je vragen online in een proefles te werken met een van de zangdocenten uit de commissie. Bij deze les kijkt een tweede zangdocent mee. Naar aanleiding van deze les en de uitslag van de rest van de discussie wordt besloten of je alsnog uitgenodigd wordt voor het toelatingsexamen. In bijzondere gevallen kunnen we je uitnodigen voor een voorbereidend jaar. Zie hiervoor ook de informatie elders op de website.

Het toelatingsexamen

Het officiële toelatingsexamen bestaat uit een online gesprek met de toelatingscommissie over jouw vocale ontwikkeling en motivering en het Master Projectplan. In dit gesprek zullen we ook beoordelen of het niveau waarop je Engels spreekt voldoende is om het Master programma met succes te kunnen volgen. Aan zeer gemotiveerde studenten die een lacune blijken te hebben in hun kennis van en praktische ervaring met de Historische Uitvoeringspraktijk wordt in het 1e semester een Intensieve cursus aangeboden.

Alessandra en Jonty vertellen over het Master Project

Twijfel je waar je moet beginnen bij het ontwerpen van je Master Project Plan? Bekijk de video hieronder voor wat inspiratie.