Studie-informatie

De masteropleiding Zang Oude Muziek leidt je op tot Master of Music.

De opleiding duurt twee jaar en bestaat uit drie hoofdonderdelen, Artistic Development, Research en Professional Preparation. Je kunt die onderdelen voor een groot deel zelf vorm geven daarom vragen we je bij de aanmelding om een studieplan, het zg. Masterplan (pdf) waarin je beschrijft hoe je de masteropleiding denkt te gaan invullen. Doel van de masterstudie is dat je je ontwikkelt tot een zelfstandig functionerende artiest met een sterke persoonlijke muzikale visie en ambitie.

Eenmaal begonnen aan de opleiding werk je met gespecialiseerde, zangdocent(en) aan je verdere vocale en artistieke ontwikkeling. Projecten binnen de Oude Muziekafdeling georganiseerd, geven deze ontwikkeling mede vorm. Belangrijk voor jou is dat zowel onze zangdocenten als de instrumentale docenten actief zijn in de professionele Oude Muziek wereld en dat die wereld ons dus kent en waardeert. Dat biedt tal van mogelijkheden voor werken in en met oude muziek ensembles zoals Vox Luminis en Holland Baroque, als solist op te treden in operaproducties of op de concertpodia. Onze alumni vind je op de podia van Oude Muziek festivals in binnen en buitenland.

Belangrijk bij de oriëntatie op je carrière is het vak ‘Professional Integration and Project Management’. Tijdens dit vak ontwikkel je bijvoorbeeld een eigen projectplan. Dat kan een plan zijn voor een muziektheatervoorstelling, een reeks concerten, het oprichten van een eigen ensemble, een bijzondere samenwerking met een componist, of iets geheel nieuws, je bent daarin volledig vrij. Bij de realisering van dat plan krijg je hulp van een coach uit een beroepspraktijk die aansluit bij jouw plan.

Tegelijkertijd werk je aan jouw onderzoeksonderwerp. Je supervisor begeleidt je hierbij. Je volgt een introductiecursus over het doen van (artistiek) onderzoek en je neemt deel aan een Master circle, een ‘peer-to-peer’ groep bestaande uit medestudenten en een circle-leider. Aan het einde van je masteropleiding presenteer je de resultaten van je onderzoek. Afhankelijk van de kwaliteit van het onderzoek wordt dit gepubliceerd op het openbare deel van onze research catalogue.

De drie onderdelen van het mastercurriculum nodigen uit tot combineren. Je projectplan kan aansluiten bij je research. Je research kan resulteren in het uitvoeren van specifiek repertoire dat onderdeel is van je Masterexamen, en je zangdocent coacht je bij het stijlgetrouw uitvoeren van het repertoire,

En niet onbelangrijk, onze studenten ervaren onze studieomgeving als een ‘community’ een vriendelijke, sociale en inspirerende plek om te zijn.

Wil je zien wat dit allemaal in praktijk betekent bekijk onze Facebookpagina.
Via deze pagina kan je ook direct contact komen met studenten!

Docenten

Specificaties

Taal

Engels

Lestijd

75min/ week

Duur

2 jaar

Graad

Master Muziek

Collegegeld

Afdelingshoofd

Monica Damen

Gerelateerde studies

Introductie Koninklijk Conservatorium

"I get to collaborate with students from different departments, that is very nice." Fee Suzanne, student Zang Klassieke Muziek