Studie-informatie

De masteropleiding Zang Oude Muziek leidt je op tot Master of Music. Afgestudeerde masterstudenten spelen niet zelden een toonaangevende rol in de (inter)nationale beroepsuitoefening. Tijdens de tweejarige masteropleiding ontwikkel je je op het hoogste niveau. Je kan aan een tweejarige masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium beginnen als je je bachelor met goed of zeer goed resultaat hebt afgerond.

Als masterstudent ontwikkel je een sterke persoonlijke muzikale visie en ambitie. Tijdens de masteropleiding volg je hoofdvakken, en neem je deel aan diverse projecten en masterclasses.  

Professionele beroepsvoorbereiding

We vinden het belangrijk dat je je ontwikkelt tot een zelfstandig functionerend musicus die de voortdurend veranderende beroepspraktijk goed aankan. Daarom doe je tijdens de masteropleiding ook onderzoek naar een onderwerp naar keuze. Je wordt daarbij begeleid door een supervisor, je volgt een introductiecursus over het doen van (artistiek) onderzoek en een keuzevak in je eerste jaar. Je neemt deel aan een Master circle, een ‘peer-to-peer’ groep bestaande uit medestudenten en een circle leider. Aan het einde van je masteropleiding presenteer je de resultaten van je onderzoek. Bij de aanmelding tot de masteropleiding, stel je een studieplan (Master Plan) op, waarin je beschrijft hoe je je masteropleiding wilt invullen. Hier kun je meer informatie vinden.

De voorbereiding voor de professionele beroepspraktijk staat gedurende het gehele master curriculum centraal. Alleen een zeer goede zanger of zangeres zijn is niet voldoende voor een succesvolle beroepspraktijk. In de cursus Projectmanagement & Entrepreneurship komen allerlei relevante zaken aan de orde die samenhangen met de beroepspraktijk. Na deze cursus krijg je individuele begeleiding bij het vormgeven en uitvoering van je eigen project in het tweede studiejaar.

De afdeling Zang Oude Muziek

De afdeling Zang Oude Muziek is eenn van de oudste instituten in dit vakgebied. Onze gespecialiseerde vakdocenten hebben actieve banden met de beroepspraktijk. Afgestudeerden vinden hun weg naar gespecialiseerde ensembles, zijn actief in operaproducties, vernieuwend muziektheater en geven les. We vinden het heel belangrijk dat studenten zich in de volle breedte van het vak kunnen ontwikkelen. Het gevarieerde lesprogramma van de afdelingen Zang en Oude Muziek en de actieve deelname aan projecten binnen de school bieden daarvoor alle mogelijkheden. De opleiding staat in nauw contact met het werkveld, zodat je al tijdens je studie de kans krijgt deel te nemen aan projecten buiten het Koninklijk Conservatorium. Wij leveren vaak zangers aan Capella Amsterdam, het Amsterdam Baroque Choir, projecten van Opera2day en Opera Trionfo. Voor deelname aan professionele projecten tijdens je opleiding krijg je ook studiepunten.  


Docenten

Specificaties

Taal

Engels

Lestijd

75min/ week

Duur

2 jaar

Graad

Master Muziek

Collegegeld

Afdelingshoofd

Monica Damen

Gerelateerde studies

Introductie Koninklijk Conservatorium

"I get to collaborate with students from different departments, that is very nice." Fee Suzanne, student Zang Klassieke Muziek