De Masterspecialisatie Ensembleslagwerk is een samenwerking met Slagwerk Den Haag (SDH) en het Koninklijk Conservatorium. Iedere student die aangenomen is in de Master Slagwerk kan auditie doen om toegelaten te worden tot deze specialisatie. Er is elk jaar 1 plek beschikbaar. De Master Ensembleslagwerk geeft de student de mogelijkheid om ervaring op te doen in podiumervaring maar ook, afhankelijk van de beschikbare projecten, om ervaring op te doen in educatieve en multidisciplinaire context.

Naast technische en muzikale aspecten ligt de focus van de auditie op communicatie, creativiteit en flexibiliteit.

Toelatingseisen

1. Schrijf een motivatiebrief (max 300 woorden) waarin je het volgende aangeeft:

- je motivatie voor de specialisatie;
- waarom ben je geschikt;
- wat hoop je te ontwikkelen en bereiken.

Deze motivatiebrief zal onderdeel van je auditie zijn en moet gestuurd worden naar: info@slagwerkdenhaag.nl (ter attentie van Fedor Teunisse, onderwerp motivatiebrief Master Ensembleslagwerk)

2. Verder moet je de volgende werken voorbereiden

  • Timber - Michael Gordon (deel 1 nummer A tot B)

  • Drama - Guo Wenjing (deel VI uit deel 3/low cymbals)

  • 1+1 - Philip Glass (helemaal)

  • Corporel - Vinko Globokar (alleen eerste pagina, tot action 4)

3. Naast het spelen van de auditiefragmenten, kan de auditie ook bestaan uit het werken met SDH slagwerkers, het werken met een regisseur en het bespreken van je motivatie.

Slagwerk Den Haag is gefascineerd door alles wat te maken heeft met geluid, puls en materialen als klankbron:

'Wij zijn podiumbespelers én multi-inzetbare (co)creators. Als uitvoerders spelen we in elke denkbare setting. Op ons traditionele instrumentenarsenaal, maar ook op porselein, paardenkaken, glas of 3D-geprinte instrumenten. We werken samen met kunstenaars en makers van nu. In onze projecten reflecteren we op de nieuwste ontwikkelingen en willen we een bijdrage leveren aan de speurtocht naar het onontdekte.'

Website Slagwerk Den Haag