Studie-informatie

‘Wij willen verbazen en verrijken’
Slagwerk Den Haag

Ensemble Slagwerk Den Haag is gefascineerd door alles wat te maken heeft met geluid, puls en materialen als klankbron. Het ensemble speelt, ontwikkelt en vernieuwt de hedendaagse slagwerkmuziek met de uitvoering van bestaand repertoire, compositieopdrachten en grensverleggend onderzoek naar georganiseerd geluid en instrumentarium.

De Master Ensemble Slagwerk wordt verzorgd in samenwerking met de succesvolle formatie Slagwerk Den Haag. Het is een specialisatie binnen de Master Slagwerk van het Koninklijk Conservatorium. Om in aanmerking te komen voor dit spannende programma doe je een aparte auditie.

Met deze Master Ensemble Slagwerk doe je veel podiumervaring op tijdens concerten en voorstellingen. Daarnaast ontwikkel je, afhankelijk van de beschikbare projecten van het moment, je professionele kwaliteiten in een educatieve en multidisciplinaire context waarbij de nadruk ligt op communicatie, creativiteit en flexibiliteit. Als je bent toegelaten, wordt je collegegeld door Slagwerk Den Haag vergoed.

Let op: Deze Master specialisatie is weer mogelijk vanaf studiejaar 2020-2021

Onderzoek

We vinden het belangrijk dat je je ontwikkelt tot een zelfstandig functionerend musicus die de voortdurend veranderende beroepspraktijk goed aankan. Daarom doe je tijdens de masteropleiding ook onderzoek naar een onderwerp naar keuze. Je wordt daarbij begeleid door een supervisor, je volgt een introductiecursus over het doen van (artistiek) onderzoek en een keuzevak in je eerste jaar. Je neemt deel aan een Master circle, een ‘peer-to-peer’ groep bestaande uit medestudenten en een circle leider. Aan het einde van je masteropleiding presenteer je de resultaten van je onderzoek. Bij de aanmelding tot de masteropleiding, stel je een studieplan (Master Plan) op, waarin je beschrijft hoe je je masteropleiding wilt invullen. Meer informatie vind je in het handboek en in de richtlijnen voor het schrijven van het masterplan.

Specificaties

Taal

Engels

Lestijd

75 min/ week

Duur

2 jaar

Graad

Master Muziek

Collegegeld

Bekijk 'Collegegelden'

Afdelingshoofd

Marlon Titre

Gerelateerde studies

Introductie Koninklijk Conservatorium

Welkom op het Koninklijk Conservatorium

Ontdek het Koninklijk Conservatorium tijdens de jaarlijkse Open Dag