Studie-informatie

Als masterstudent Klassieke Muziek met ambitie wil je natuurlijk de nodige vlieguren maken. Daarvoor hebben wij samen met het Residentie Orkest een bijzondere specialisatie ontwikkeld: de Orkest Master. Als je toegelaten bent tot een masteropleiding bij Klassieke Muziek, kun je hiervoor auditie doen. Als je bent aangenomen, speel je volledige concertprogramma’s met het Residentie Orkest mee en krijgen je begeleiding van een mentor uit het orkest. Deze mentor zal per project een verslag schrijven. In dat verslag is ook ruimte voor jouw eigen orkestervaringen. Na het eerste jaar auditeer je opnieuw voor het tweede jaar. 

Als je deelneemt aan de Orkest Master vanuit het hoofdvak Viool, Altviool, Cello, Trompet, Trombone of Slagwerk speel je mee in vijf projecten met het Residentie Orkest. Je volledige collegegeld wordt daarbij door het orkest vergoed. Bij de andere instrumentgroepen wordt individueel gekeken hoeveel projecten beschikbaar zijn en krijg je een vergoeding van €50 per dienst.

Tijdens de Orkest Master volg je alle onderdelen die bij een gewone masterstudie horen: individuele hoofdvakles, deelname aan de mastercircle (met mede-Orkest Master studenten) en een masteronderzoek, gericht op onderwerpen die met orkestspel, -repertoire en de orkestpraktijk te maken hebben. Je krijgt daarnaast individueel les in orkestpartijen door de eigen docenten van het Koninklijk Conservatorium om je voor te bereiden op audities.

We hebben een ruim projectaanbod met veel mogelijkheden tot training van specifieke kwaliteiten en vaardigheden met betrekking tot het orkestspel.

Als je de Orkest Master met succes hebt afgerond, krijg je een plaats op de remplaçantenlijst en indien er vacatures zijn zul je zeker worden uitgenodigd voor audities van het Residentie Orkest.


Specificaties

Taal

Engels

Lestijd

75 min/ week

Duur

2 jaar

Graad

Master Muziek

Collegegeld

Bekijk 'Collegegelden'

Afdelingshoofd

Wim Vos

Gerelateerde studies

Introductie Koninklijk Conservatorium

Welkom op het Koninklijk Conservatorium

Ontdek het Koninklijk Conservatorium tijdens de jaarlijkse Open Dag