Studie-informatie

Als gevolg van de huidige corona-omstandigheden heeft het Residentie Orkest, in overleg met het Koninklijk Conservatorium, de Orkestmaster uitgesteld tot het studiejaar 2022/2023.

Als masterstudent Klassieke Muziek met ambitie wil je natuurlijk de nodige vlieguren maken. Daarvoor hebben wij samen met het Residentie Orkest een bijzondere specialisatie ontwikkeld: de Orkest Master. Als je toegelaten bent tot een masteropleiding bij Klassieke Muziek, kun je hiervoor auditie doen. Als je bent aangenomen, speel je volledige concertprogramma’s met het Residentie Orkest mee en krijgen je begeleiding van een mentor uit het orkest. Deze mentor zal per project een verslag schrijven. In dat verslag is ook ruimte voor jouw eigen orkestervaringen. Na het eerste jaar auditeer je opnieuw voor het tweede jaar.

Als je deelneemt aan de Orkest Master speel je mee in projecten met het Residentie Orkest. Je ontvangt een vergoeding voor de projecten waar je aan deelneemt.

Tijdens de Orkest Master volg je alle onderdelen die bij een gewone masterstudie horen: individuele hoofdvaklessen vakken die te maken hebben met betrekking to onderzoek. Je krijgt daarnaast individueel les in orkestpartijen door de eigen docenten van het Koninklijk Conservatorium om je voor te bereiden op audities.

We hebben een ruim projectaanbod met veel mogelijkheden tot training van specifieke kwaliteiten en vaardigheden met betrekking tot het orkestspel.

Als je de Orkest Master met succes hebt afgerond, krijg je een plaats op de remplaçantenlijst en indien er vacatures zijn zul je zeker worden uitgenodigd voor audities van het Residentie Orkest.

Specificaties

Taal

Engels

Lestijd

75 min/ week

Duur

2 jaar

Graad

Master Muziek

Collegegeld

Bekijk 'Collegegelden'

Afdelingshoofd

Marlon Titre

Gerelateerde studies

Introductie Koninklijk Conservatorium

Welkom op het Koninklijk Conservatorium

Ontdek het Koninklijk Conservatorium tijdens de jaarlijkse Open Dag