Welkom bij de aanmeldprocedure van je studie aan het Koninklijk Conservatorium.

Om internationale reizen en fysieke ontmoetingen te voorkomen, zullen alle toelatingsexamens online plaatsvinden. Zodra we meer informatie voor 2021 hebben, zullen we deze hier publiceren

Hieronder worden alle stappen van de aanmeldprocedure uitgelegd en het enige dat je hoeft te doen, is ze in deze volgorde te doorlopen. Als je op het kruisje klikt, krijg je meer informatie te zien. Je verlaat onze website om naar Studielink te gaan. Vanuit Studielink ontvang je een email met een link naar Osiris Aanmeld, een onderdeel van ons Studentenadministratiesysteem. Op die pagina upload je alle gevraagde documentatie. Mocht je gedurende het proces vragen hebben, neem dan contact op de studentenadministratie.

Bekijk ook de algemene toelatingseisen, deze zijn van toepassing op alle aanmeldingen en check koncon.nl/entrance-exams voor alle informatie rondom de toelatingsexamens.

De deadline voor het uploaden van documenten via Osiris Aanmeld is uiterlijk voor 1 maart.

Studielink is het online inschrijfsysteem voor het Nederlands hoger onderwijs. Wanneer je je aanmeldt, ben je ook automatisch aangemeld bij DUO, Dienst Uitvoerend Onderwijs, die bijvoorbeeld de studiefinanciering voor studenten regelt.

  • Ben je een Nederlandse student, dan moet je inloggen met je DigiD. Heb je die nog niet, vraag deze dan aan bij www.digid.nl. Het kan enkele dagen duren voordat je de inlogcodes ontvangt.
  • Ben je een buitenlandse student, log dan in met een gebruikersnaam en wachtwoord die je in Studielink zelf kunt aanmaken.
  • Meld je aan voor de studierichting van jouw keuze onder Koninklijke Academie/Koninklijk Conservatorium Den Haag. Volg alle stappen zorgvuldig en bevestig je aanmelding. Gedetailleerde instructies vind je op de website van Studielink.

Naar Studielink

Verzamel eerst alle benodigde documenten die je nodig hebt voor je toelatingsexamen.

  1. Partituren (zie hieronder)
  2. Motivatieformulier (zie hieronder)
  3. Master Study Plan (zie hieronder)
  4. Curriculum vitae

Minimaal drie (bij voorkeur vier) partituren van eigen composities, met geluidsopnames daarvan. Midi opnames zijn toegestaan. In het geval van uitsluitend elektronische compositie (bedoeld om via elektronische media te worden weergegeven) volstaan de opnames zonder partituur. Wanneer er geen opnames van een partituur bestaan of kunnen worden gemaakt, kan deze zonder opnames worden opgestuurd.

Voor alle aan te leveren opnames geldt het volgende:
Maak een word document met daarin alle linkjes naar de (video)opname(s). Indien je een eigen YouTube, Vimeo of, in het geval van audio, SoundCloud account (of een account bij een ander soortgelijk online platform) hebt, dan kan je je opnames (bij voorkeur) ook hierop zetten en die link in het Word document zetten. Het Word document upload je bij de betreffende vraag in Osiris Aanmeld, later in het proces.

Beantwoord de vragen in het motivatieformulier en upload het document in Osiris Aanmeld.

Voordat je aan de master begint, moet je een Master Study Plan insturen. Raadpleeg de richtlijnen voor het schrijven van je Master Study Plan hieronder.

Master Study Plan Guidelines for Composition, Instrumental and Vocal Learning & Teaching, Music Education according to the Kodály Concept, Theory of Music, Ensemble Singing, National Master Orchestral Conducting (NMO)

Je vindt deze richtlijnen ook bij de Toelatingseisen in de individuele opleidingspagina's.

In 2021 zullen alle toelatingen online plaatsvinden.

Houd er rekening mee dat de Afdeling Klassiek geen voorselectie heeft. Je wordt beoordeeld op basis van de opnames die je voor 1 maart hebt ingestuurd.

Je krijgt uiterlijk 1 april per e-mail te horen of je wordt uitgenodigd voor een online gesprek.

Het toelatingsexamen bestaat bij de meeste opleidingen uit een praktijk- en een theoriegedeelte (Bachelor) of uit een praktijkgedeelte en een bespreking van je Master Project Plan of Master Study Plan (Master).

Aankomende Bachelor studenten worden voor een online theorietest uitgenodigd die in april plaatsvindt.

Alle gedeeltes moeten gehaald worden om voor een plek in aanmerking te komen. De toelatingseisen van jouw hoofdvak staan vermeld op de relevante opleidingspagina’s op www.koncon.nl/opleidingen

Voor verdere informatie over de data van de toelatingen, de theorietest en updates, kijk op koncon.nl/entrance-exams.

In de weken na je toelatingsexamen krijg je de uitslag te horen. Er zijn drie categorieën: ‘Afgewezen’, ‘Toelaatbaar’ en ‘Toegelaten’.

Toelaatbaar’ betekent dat je niveau voldoende hoog is om toegelaten te kunnen worden, maar dat het nog niet zeker is of we je daadwerkelijk een plek kunnen aanbieden, bijvoorbeeld omdat er niet voldoende plek is in de opleiding. Alleen als je hebt gehoord dat je bent ‘Toegelaten’, kun je zeker zijn van een plek.

Wanneer je aan alle inschrijfverplichtingen hebt voldaan kun je in september van het volgende studiejaar beginnen aan je studie bij het Koninklijk Conservatorium.

Als je bent toegelaten, dan moet je zorgen dat alle benodigde documenten zijn ingeleverd.
Het bewijs van je Engelse taalniveau (zie stap Engelse taalniveau) moet je voor 1 september inleveren.

Wanneer je bent toegelaten ontvang je informatie via e-mail en Studielink over het betalen van het collegegeld.

Pas wanneer je aan alle inschrijfverplichtingen hebt voldaan, word je ingeschreven als student. Zorg er dus voor dat je alle gevraagde documenten voor 1 september hebt aangeleverd.

Meer informatie over de tarieven en informatie rond betaling.