Voor het toelatingsexamen bachelor/master Compositie moet je drie vervaardigde composities, zo mogelijk voor verschillende bezettingen en/of band- of computercomposities, inleveren. Bij voorkeur met (midi) opnames van de composities op cd en eventueel downloadbaar via internet.

Er vindt een gesprek plaats met de toelatingscommissie, bestaande uit het afdelingshoofd en docenten, waarin je kennis, motivatie en beleerbaarheid worden beoordeeld in de context van het gepresenteerde materiaal. Kom je van buiten Europa bestaat de mogelijkheid om via Skype een toelating te doen, maar fysieke aanwezigheid tijdens het toelatingsexamen heeft de voorkeur.

Voor de toelating tot het bachelorprogramma Compositie word je in een apart gesprek getoetst op je theoretisch niveau.

Master Study Plan

Voordat je de master begint moet je een Master Study Plan insturen. Dit plan bevat het volgende: je motivatie voor het volgen van de masterstudie, het specifieke studiegebied dat je wilt bestuderen en de doelen die je wilt behalen, het onderzoeksprogramma en de relatie tot het hoofdvak en je persoonlijke wensen voor de studie. Bekijk de Master Project Plan Guidelines onderaan de pagina.