Na de eerste voorselectieronde worden alle geselecteerde kandidaten geïnformeerd over de toelatingsexamenprocedure. De uitnodigingen voor onze toelatingsexamens kunnen uiterlijk de laatste week van maart verwacht worden.

Het is niet mogelijk om een gedetailleerde argumentatie te krijgen van een eventuele afwijzing. We begrijpen dat dat heel frustrerend kan zijn. Echter de tijds/werkdruk is in deze fase vaak erg hoog en het aantal aanmeldingen substantieel. Daarom kunnen wij slechts volstaan met een algemene kennisgeving.

Door de huidige corona (COVID-19) situatie zijn we genoodzaakte onze routine te veranderen. Normaal gesproken zou je ofwel live aanwezig zijn of skypen met een groep van ca. vijf docenten van onze afdeling om je werk en je ideeën te bespreken.

Echter, op dit moment wordt het afgeraden dat docenten substantiële tijd samen in één ruimte verblijven.

Om je toelatingsexamen mogelijk te maken, maken we gebruik van een online platform (Teams) waarmee we vanuit verschillende plaatsen verbinding kunnen maken met goede audio en visuals. Onze administratie geeft je alle aanwijzingen en info die nodig zijn om je hierop goed voor te bereiden.

Het toelatingsexamen bestaat uit een gesprek met een kleine groep docenten over de composities in je portfolio, je Master Project Plan, je ontwikkeling, ideeën, wensen en je verwachtingen. Het is een algemene discussie.

De uitkomst van je compositie toelatingsexamen wordt aan je meegedeeld nadat we alle kandidaten hebben gesproken. Je ontvangt daarna z.s.m. bericht van onze administratie.

Master Project Plan
Voordat je de master begint moet je een Master Project Plan insturen. In je Master Project Plan geef je je plannen weer voor de inrichting van je masterstudie en je Master Project waarin je artistieke ontwikkeling, onderzoek en ondernemerschap een belangrijke rol spelen.

Bij de toelating tot de Masteropleiding zal ook het bespreken van het Master Project Plan een onderdeel van het live online toelatingsexamen met de toelatingscommissie zijn. Bekijk het Master Project Plan Guidelines document onderaan de pagina.

Alessandra en Jonty vertellen over het Master Project

Twijfel je waar je moet beginnen bij het ontwerpen van je Master Project Plan? Bekijk de video hieronder voor wat inspiratie.