Studie-informatie

Als je de bachelor Compositie met succes hebt afgerond, kun je auditie doen voor de masteropleiding. De masteropleiding Compositie duurt twee jaar. Met je bachelor-graad ben je opgeleid tot een goede professional, maar met de masteropleiding ontwikkel je een verdergaande onderscheidende signatuur.

Net zoals in de Bachelor studie krijg je les van internationaal vooraanstaande componisten/docenten. Daarmee krijg je een actueel beeld van de praktijk en het hieraan gerelateerde masterniveau. Je werkt nu veelal aan grotere langlopende compositieprojecten al dan niet met interdisciplinair karakter. Bij voltooiing van je masteropleiding beschik je over een degelijk vakmanschap en ruime ervaring in het werken met musici en ensembles uit de sector op een professioneel niveau. Je hebt het vermogen te reflecteren over eigen werk en het te duiden in de context van actuele ontwikkelingen binnen de hedendaagse kunst.

Tijdens je master ga je een eigen onderzoek doen: research ‘in and through musical practice. Je treft je medestudenten in de mastercircle om de voortgang van elkaars onderzoek te bespreken onder leiding van een coach.

Bij de afronding van de masterstudie heb je ruime ervaring opgedaan in het werken met professionele musici en ensembles als Asko|Schönberg, het Nieuw European Ensemble, Residentie Orkest, Ensemble Klang, Modelo62, Kluster 5 en met podia als het Korzo, Studio Loos, Gaudeamus en het Nutshuis. Je verdiept je verder in de theorie en praktijk van compositie: research in and through musical practice. We bieden je de mogelijkheid keuze-elementen (cross-over) aan je hoofdstudie toe te voegen, om je vakkennis en muzikale vorming te verbreden of te verdiepen.


Docenten

Specificaties

Taal

Engels

Duur

2 jaar

Graad

Master Muziek

Collegegeld

Afdelingshoofd

Martijn Padding

Gerelateerde studies

Introductie Koninklijk Conservatorium