Studie-informatie

De masteropleiding Tuba leidt je op tot Master of Music. Afgestudeerde masterstudenten spelen niet zelden een toonaangevende rol in de (inter)nationale beroepsuitoefening. Tijdens de tweejarige masteropleiding ontwikkel je je op het hoogste niveau. Je kan aan je master Tuba beginnen nadat je je bachelor met goed of zeer goed resultaat hebt afgerond. 

Het is een intensief traject, middenin de klassieke muziekpraktijk. Je volgt cross-overs (vakken die door andere faculteiten worden aangeboden) om je artistieke visie vanuit een bredere context te verdiepen. Tijdens de master neem je ook deel aan de orkestprojecten, kamermuziek, hedendaagse muziek en de koperklas. Om met je medestudenten en -musici te kunnen sparren over het vak, maak je deel uit van de mastercircle.

Aan het Koninklijk Conservatorium is voor Master Tuba studenten een specialisatie mogelijk: de Orkest Master (een samenwerking met het Residentie Orkest). Als je lid bent van een bestaand ensemble, kan je ook als ensemble de Masterspecialisatie Kamermuziek volgen.

De afdeling Klassieke Muziek heeft een actieve rol in de actuele muziekcultuur. Als master leer je bij ons een eigen artistieke visie en signatuur te ontwikkelen die iets toevoegt aan de muziekpraktijk. Wij werken veel samen en werken elke dag hard aan een inspirerend studieklimaat waarin leren, creëren en musiceren elkaar continu versterken en waarin studenten en docenten het beste in elkaar naar boven halen.

Docenten

Specificaties

Taal

Engels

Lestijd

75min/ week

Duur

2 jaar

Graad

Master Muziek

Collegegeld

Afdelingshoofd

Wim Vos

Gerelateerde studies

Introductie Koninklijk Conservatorium

Neem een kijkje binnen bij het Koninklijk Conservatorium

“Playing new music allows me to discover more possibilities of my instrument but also I am learning a lot about myself and developing myself” – Daniele, student Klarinet

Ontdek het Koninklijk Conservatorium tijdens de jaarlijkse Open Dag