De Ensemble Academie is een eenjarige masterspecialisatie, bedoeld voor studenten die hun hoofdvakstudie willen combineren met een specialisatie in hedendaags ensemblespel.

Als student in de Ensemble Academie werk je aan hedendaags repertoire en vaardigheden in repetities en uitvoeringen, onder begeleiding van docenten van het Conservatorium, van musici uit de internationaal gerenommeerde partnerensembles Asko|Schönberg, New European Ensemble and Ensemble Klang en van gast musici, -dirigenten en -docenten.

Het is mogelijk om deze specialisatie in één of beide jaren van de Master's opleiding te volgen. Als je de opleiding twee jaar wilt volgen, moet je opnieuw auditie doen om toegelaten te worden tot het tweede jaar.

De aanmelding voor de Ensemble Academie is competitief, wat betekent dat de afdeling Klassiek een beperkt aantal studenten kan toelaten. Op dit moment zijn de volgende posities beschikbaar: 1 viool, 1 altviool, 1 cello, 1 contrabas, 1 fluit, 1 klarinet, 1 hobo, 1 fagot, 1 saxofoon, 1 hoorn, 1 trompet, 1 tenortrombone, 1 piano, 1 slagwerk.

Specificaties

Taal

Engels

Graad

Master Muziek

Duur

1 jaar

Collegegeld

Afdelingshoofd

Eleonoor Tchernoff

Coordinator

Partners

Asko | Schönberg

Website

New European Ensemble

Website

Korzo

Website

Muziekgebouw aan 't IJ

Website