Studie-informatie

De Ensemble Academie (EA) is het resultaat van een lang gekoesterde wens van ensembles uit de top van het Nederlandse muziekleven, het Koninklijk Conservatorium en twee toonaangevende zalen voor hedendaagse muziek.

Asko|Schönberg en het New European Ensemble hebben in 2017 de handen ineengeslagen en zijn samen met Korzo, Muziekgebouw aan ’t IJ en het Koninklijk Conservatorium deze unieke opleiding gestart.

De Ensemble Academie is een broedplaats voor talentvolle, nog studerende musici en componisten. In overleg met de partners van de Masterspecialisatie Ensemble Academie is besloten dat voor studiejaar 2020-2021 de volgende instrumenten toegelaten kunnen worden: viool (2x), altviool, cello, fluit, klarinet, slagwerk.

Door de ontwikkelingen omtrent het Corona-virus is het mogelijk dat niet alle geplande activiteiten voor 2020-2021 doorgang kunnen vinden. Meer over Corona maatregelen.

Studenten van de Ensemble Academie werken aan verschillende (inter)nationale producties met de partners van de Ensemble Academie.
Tijdens de master Ensemble Academie ontwikkelen studenten hun vaardigheden op het instrument, daarnaast krijgen zij lessen op het gebied van programmeren, productie, marketing en communicatie. Ook zijn er verschillende mogelijkheden om stage te lopen bij de verschillende partners. Zo krijgen de studenten de kans om ook de (onmisbare) achterkant mee te maken en zowel voor als achter de schermen ervaring op te doen en te bouwen aan hun netwerk.
De kracht van de Ensemble Academie is dat studenten al tijdens hun studie middenin de beroepspraktijk komen te staan. Afgestudeerden hebben hun eigen netwerk opgebouwd en ervaring opgedaan in het professionele muziekleven.

Partners

Asko | Schönberg

Website

New European Ensemble

Website

Korzo

Website

Muziekgebouw aan 't IJ

Website

Specificaties

Taal

Engels

Graad

Master Muziek

Duur

2 jaar

Collegegeld

Afdelingshoofd

Marlon Titre

Gerelateerde studies

Introductie Koninklijk Conservatorium

Ontdek het Koninklijk Conservatorium tijdens de jaarlijkse Open Dag

Welkom bij het Koninklijk Conservatorium