Eerste Ronde (video opnames en Master Project Plan)

Voor aanmelding voor de Master Zangstudie Klassieke Muziek zend je een video-opname in met een programma bestaande uit 4 liederen en/of aria's. De combinatie van stukken laat een variatie aan stijlen en karakter zien. Het programma heeft een maximale duur van 30 minuten duren en geeft een duidelijk beeld van je vocale/muzikale niveau en je artistieke interesse en affiniteit. Bij voorkeur sluit het programma aan bij jouw voorstel voor de Master Research.

Naast de video-opnamen stuur je je Master Projectplan in, waarin jouw ideeën over de inrichting van je Masterstudie op hoofdlijnen worden weergegeven. In het document Master Project Plan Guidelines aan het einde van de pagina vindt u meer informatie over de vereisten van het plan.

Tweede ronde (live audities)

Tijdens de live audities presenteer je hetzelfde repertoire als dat je hebt ingezonden voor de eerste auditieronde. Je kiest zelf welk stuk je als eerste wilt zingen, waarna de jury het tweede (en eventueel derde) stuk zal kiezen. Mogelijk word je ook gevraagd het gedicht voor te dragen.

Onderdeel van het examen is een gesprek over je Master Research and Professional Integration Activity. Je kunt zelf bepalen of je dit gesprek voor of na de auditie wilt voeren.

Alessandra en Jonty vertellen over het Master Project

Twijfel je waar je moet beginnen bij het ontwerpen van je Master Project Plan? Bekijk de video hieronder voor wat inspiratie.