Studie-informatie

De masteropleiding Zang Klassieke Muziek leidt je op tot Master Muziek.

De opleiding duurt twee jaar en bestaat uit drie hoofdonderdelen, Artistic Development, Research en Professional Preparation. Je kunt die onderdelen voor een groot deel zelf vorm geven. Daarom vragen we je bij het aanmelden om een studieplan, het zg. Masterplan waarin je beschrijft hoe je de masteropleiding denkt te gaan invullen. Doel van de masterstudie is dat je je ontwikkelt tot een zelfstandig functionerende artiest met een sterke persoonlijke muzikale visie en ambitie.

Eenmaal begonnen aan de opleiding werk je met je zangdocent(en) aan je verdere vocale en artistieke ontwikkeling. Uiteraard werk je ook aan het verder uitbouwen van je netwerk zowel binnen als buiten het Koninklijk Conservatorium. Wij kennen de professionele wereld en die wereld kent en waardeert ons en biedt onze studenten tal van mogelijkheden, op gebied van opera, bijzondere muziektheaterproducties, kamermuziek, soloconcerten en werken in professionele vocale ensembles.

Belangrijk hulpmiddel bij de oriëntatie op je carrière is het vak ‘Professional Integration and Project Management’. In het kader daarvan ontwikkel je een eigen projectplan. Dat kan een plan zijn voor een voorstelling, een reeks (kamermuziek)concerten, een bijzondere samenwerking met een componist of iets geheel nieuws, je bent daarin volledig vrij. Bij de realisering van dat plan krijg je hulp van een coach uit een beroepspraktijk die aansluit bij jouw plan.

Tegelijkertijd werk je aan je, zelf gekozen, onderzoeksonderwerp. Een supervisor begeleidt je hierbij, je volgt een introductiecursus over het doen van (artistiek) onderzoek en je neemt deel aan een Master circle, een ‘peer-to-peer’-groep bestaande uit medestudenten en een circle leider. Aan het einde van je masteropleiding presenteer je de resultaten van je onderzoek.

De drie onderdelen van het mastercurriculum nodigen uit tot combineren. Je projectplan kan aansluiten bij je research. Je research kan resulteren in het uitvoeren van specifiek repertoire dat onderdeel is van je masterexamen, en je zangdocent coacht je bij repertoireontwikkeling. En niet onbelangrijk: onze studenten zien het Koninklijk Conservatorium als een ‘community’ een vriendelijke, sociale en inspirerende plek om te zijn.

Wil je zien wat dit allemaal in praktijk betekent, bekijk onze Facebookpagina.
Via deze pagina kan je ook direct contact komen met studenten!

Docenten

Specificaties

Taal

Engels

Lestijd

75min/ week

Duur

2 jaar

Graad

Master Muziek

Collegegeld

Afdelingshoofd

Monica Damen

Gerelateerde studies

Introductie Koninklijk Conservatorium

"I get to collaborate with students from different departments, that is very nice." Fee Suzanne, student Zang Klassieke Muziek