De Master New Audiences and Innovative Practice (NAIP) is een opleiding voor de ondernemende musicus die door experiment en onderzoek nieuw publiek wil bereiken met muziek van een hoog niveau. Je wordt voorbereid op een toekomstige muziekpraktijk door het ontwikkelen van een opvallend portfolio.

Master Project
Het Master Muziek programma bied je de unieke mogelijkheid om een Master Project te ontwikkelen dat gericht is op je eigen toekomst. Het Master Project omvat de drie domeinen van ons master curriculum: artistic development, research en professional integration. Als onderdeel van het curriculum krijg je individuele lessen en groepslessen in je hoofdvak ter ondersteuning van je artistieke ontwikkeling, zal je onderzoek doen in een onderwerp naar keuze, en zal je je eigen professionele integratie activiteit ontwerpen en initiëren. Al deze elementen en activiteiten komen samen in het Master Project. Om je Master Project succesvol te ontwikkelen krijg je begeleiding en ondersteuning van je hoofdvakdocent, onderzoeksbegeleider en professionele integratie coach. Ook word je lid van een peer groep, waarin je het project kan bespreken. Het ontwerpen van je eigen Master Project geeft je tijdens je studie de mogelijkheid om je toekomstige carrière te overwegen en te experimenteren met je eigen beroepspraktijk. Het is belangrijk dat je bij het creëren van je Master Project rekening houdt met hoe je project het vinden van een plek in de beroepspraktijk na afloop van je studie zal bevorderen. Omdat we samenwerking willen stimuleren is het mogelijk het Master Project samen met andere studenten te doen. Voor meer informatie, zie de Master Project Plan Guidelines onderaan deze pagina.

NAIP
De onderwijsfilosofie van de Master Muziek van het Koninklijk Conservatorium is te zorgen voor de ontwikkeling van zowel je individuele artistieke visie en persoonlijke groei, als je onderzoekende houding, ondernemerschap en onafhankelijkheid. Tegelijkertijd wordt je culturele horizon verbreed, terwijl je ook je instrumentale en technische vaardigheden ontwikkelt op een kwalitatief hoog niveau. We willen dat onze alumni excellente performers en componisten zijn, maar ook professionals die kunnen reflecteren over hun rol in de maatschappij, en die kunnen samenwerken en omgaan met de complexe werkelijkheid van de wereld van de beroepsmusicus, nu en in de toekomst.

In het NAIP programma bereid je je voor op je Master Project met zeer praktijkgerichte cursussen zoals Performance & Communication en Leading & Guiding. Een ander wezenlijk onderdeel van deze opleiding is de intensieve studiebegeleiding in de vorm van mentoring. Je stelt met keuzevakken, projecten buiten het conservatorium, placements en intensives een eigen studieprogramma samen. De Master NAIP sluit je niet af op de gebruikelijke manier met een recital, maar met de presentatie van je Master Project. Dit project kan al naar gelang je ambities en kwaliteiten zeer uiteenlopende vormen aannemen.

De Master NAIP is ontwikkeld in samenwerking met conservatoria in Europa en de Verenigde Staten, en wordt behalve in Den Haag ook aangeboden in Reykjavik, Groningen en Stockholm. Zie musicmaster.eu

Specificaties

Voertaal

Engels

Lestijd

1x 50 min p/w en coaching

Duur

2 jaar

Graad

Master Muziek

Kosten

Afdelingshoofd

Renee Jonker

Introductie Koninklijk Conservatorium