De Masteropleiding ArtScience is een uniek gezamenlijk interdisciplinair kunstprogramma van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (KABK) en het Koninklijk Conservatorium (KC). De tweejarige masteropleiding onderzoekt en geeft vorm aan het snijvlak tussen artistieke concepten en recente ontwikkelingen in de wetenschap en technologie.

Aangezien de opleiding is toegesneden op studenten die al enige vorm van hoger kunstonderwijs hebben afgerond en die aan het begin staan van een onafhankelijke artistieke praktijk, is de toelating tot het programma afhankelijk van een onderzoeksvoorstel. Tijdens het programma ontwikkel of transformeer je je eigen artistieke niche binnen het brede veld van kunst en wetenschap.

Het tweejarige programma stimuleert onderzoek gedreven door nieuwsgierigheid als benadering van het maken van kunst. We zien dat traditionele kunstvormen zoals muziek, film, theater en beeldende kunst steeds meer beïnvloed worden door maatschappelijke kwesties, wetenschappelijk onderzoek en technologische ontwikkelingen.

ArtScience is voortdurend in ontwikkeling en richt zich als experimentele afdeling op nieuwe interdisciplinaire kunstvormen die ontstaan uit nieuwe technologische, wetenschappelijke en hedendaagse conceptuele benaderingen. Het programma beschouwt kunst en wetenschap als een continuüm en bevordert de ontwikkeling van nieuwe kunstvormen en artistieke talen. Hiermee daagt ArtScience studenten uit zich af te vragen hoe toekomstige vormen van kunst eruit kunnen zien.

Faculteit van Artscience

Studenten, docenten en het afdelingshoofd vertellen er meer over deze opleiding in onderstaande video:Bezoek de website van de ArtScience Interfaculty voor meer informatie over deze studie.

Specificaties

Taal

Engels

Duur

2 jaar

Graad

Master Muziek

Collegegeld

Afdelingshoofd

Taconis Stolk

Introductie Koninklijk Conservatorium