Studie-informatie

Als je de bachelor HaFaBra-directie met goede resultaten hebt voltooid, kun je je aanmelden voor de master.

De master Directie leidt je op tot dirigent van zowel amateur- als professionele orkesten. Dirigeren is een complex vak dat een sterke muzikale ontwikkeling en goede sociale vaardigheden vereist. Je legt de lat hoog, voor zowel jezelf als voor het orkest, in zowel technisch als muzikaal opzicht. Zonder een goede relatie met het orkest functioneert een dirigent als een slag in de lucht.

Docent Alex Schillings is zeer enthousiasmerend. Er is goed contact met de orkesten in de regio, die beschikbaar zijn als stageorkest. Elk jaar vindt in het voorjaar een intensieve projectweek plaats in Zuid-Limburg. Hier krijg je les van gastdocenten en werk je met uitstekende blaasorkesten.

Master Project

Het Master Muziek programma bied je de unieke mogelijkheid om een Master Project te ontwikkelen dat gericht is op je eigen toekomst. Het Master Project omvat de drie domeinen van ons master curriculum: artistic development, research en professional integration. Als onderdeel van het curriculum krijg je individuele lessen en groepslessen in je hoofdvak ter ondersteuning van je artistieke ontwikkeling, zal je onderzoek doen in een onderwerp naar keuze, en zal je je eigen professionele integratie activiteit ontwerpen en initiëren. Al deze elementen en activiteiten komen samen in het Master Project. Om je Master Project succesvol te ontwikkelen krijg je begeleiding en ondersteuning van je hoofdvakdocent, onderzoek begeleider en professionele integratie coach. Ook word je lid van een peer group, waarin je het project kan bespreken. Het ontwerpen van je eigen Master Project geeft je tijdens je studie de mogelijkheid om je toekomstige carrière te overwegen en te experimenteren met je eigen beroepspraktijk. Het is belangrijk dat je bij het creëren van je Master Project rekening houdt met hoe je project het vinden van een plek in de beroepspraktijk na afloop van je studie zal bevorderen. Omdat we samenwerking willen stimuleren, is het mogelijk het Master Project samen met andere studenten te doen. Voor meer informatie, zie de Master Project Guidelines onderaan deze pagina.

Onderwijsfilosofie

De onderwijsfilosofie van de Master Muziek van het Koninklijk Conservatorium is te zorgen voor de ontwikkeling van zowel je individuele artistieke visie en persoonlijke groei, als je onderzoekende houding, ondernemerschap en onafhankelijkheid. Tegelijkertijd wordt je culturele horizon verbreed, terwijl je ook je instrumentale en technische vaardigheden ontwikkelt op een kwalitatief hoog niveau. We willen dat onze alumni excellente performers en componisten zijn, maar ook professionals die kunnen reflecteren over hun rol in de maatschappij, en die kunnen samenwerken en omgaan met de complexe werkelijkheid van de wereld van de beroepsmusicus, nu en in de toekomst.


Docenten

Specificaties

Taal

Engels

Duur

2 jaar

Graad

Master Muziek

Collegegeld

Afdelingshoofd

Wim Vos

Gerelateerde studies