De masteropleiding HaFaBra-directie leidt je op tot Master of Music. Afgestudeerde masterstudenten spelen niet zelden een toonaangevende rol in de (inter)nationale beroepsuitoefening. In deze tweejarige masteropleiding ontwikkel je je op het hoogste niveau. Je kan aan je master HaFaBra-directie beginnen nadat je je bachelor met goed of zeer goed resultaat hebt afgerond.

Tijdens de masteropleiding neem je met regelmaat deel aan masterclasses en stages bij professionele orkesten en semiprofessionele blaasorkesten in Nederland en het buitenland. Daarnaast werkt het Koninklijk Conservatorium regelmatig samen met professionele militaire orkesten in Europa.

De opleiding HaFaBra-directie staat middenin de nationale en internationale wereld van de blaasmuziek. Studenten ontwikkelen een brede artistieke visie, inspireren elkaar en halen samen met de docenten het beste in elkaar naar boven. Alumni van de afdeling HaFaBra-directie van het Koninklijk Conservatorium dringen regelmatig door tot de top van de nationale en internationale blaasmuziek.

Master Project
Het Master Muziek programma bied je de unieke mogelijkheid om een Master Project te ontwikkelen dat gericht is op je eigen toekomst. Het Master Project omvat de drie domeinen van ons master curriculum: artistic development, research en professional integration. Als onderdeel van het curriculum krijg je individuele lessen en groepslessen in je hoofdvak ter ondersteuning van je artistieke ontwikkeling, zal je onderzoek doen in een onderwerp naar keuze, en zal je je eigen professionele integratie activiteit ontwerpen en initiëren. Al deze elementen en activiteiten komen samen in het Master Project. Om je Master Project succesvol te ontwikkelen krijg je begeleiding en ondersteuning van je hoofdvakdocent, onderzoek begeleider en professionele integratie coach. Ook word je lid van een peer group, waarin je het project kan bespreken. Het ontwerpen van je eigen Master Project geeft je tijdens je studie de mogelijkheid om je toekomstige carrière te overwegen en te experimenteren met je eigen beroepspraktijk. Het is belangrijk dat je bij het creëren van je Master Project rekening houdt met hoe je project het vinden van een plek in de beroepspraktijk na afloop van je studie zal bevorderen. Omdat we samenwerking willen stimuleren, is het mogelijk het Master Project samen met andere studenten te doen. Voor meer informatie, zie de Master Project Guidelines onderaan deze pagina.

Onderwijsfilosofie
De onderwijsfilosofie van de Master Muziek van het Koninklijk Conservatorium is te zorgen voor de ontwikkeling van zowel je individuele artistieke visie en persoonlijke groei, als je onderzoekende houding, ondernemerschap en onafhankelijkheid. Tegelijkertijd wordt je culturele horizon verbreed, terwijl je ook je instrumentale en technische vaardigheden ontwikkelt op een kwalitatief hoog niveau. We willen dat onze alumni excellente performers en componisten zijn, maar ook professionals die kunnen reflecteren over hun rol in de maatschappij, en die kunnen samenwerken en omgaan met de complexe werkelijkheid van de wereld van de beroepsmusicus, nu en in de toekomst.

Specificaties

Taal

Engels

Duur

2 jaar

Graad

Master Muziek

Collegegeld

Coördinator