Studie-informatie

Als je de bachelor HaFaBra-directie met goede resultaten hebt voltooid, kun je je aanmelden voor de master.

De master Directie leidt je op tot dirigent van zowel amateur- als professionele orkesten. Dirigeren is een complex vak dat een sterke muzikale ontwikkeling en goede sociale vaardigheden vereist. Je legt de lat hoog, voor zowel jezelf als voor het orkest, in zowel technisch als muzikaal opzicht. Zonder een goede relatie met het orkest functioneert een dirigent als een slag in de lucht.

Docent Alex Schillings is zeer enthousiasmerend. Er is goed contact met de orkesten in de regio, die beschikbaar zijn als stageorkest. Elk jaar vindt in het voorjaar een intensieve projectweek plaats in Zuid-Limburg. Hier krijg je les van gastdocenten en werk je met uitstekende blaasorkesten.

Onderzoek
We vinden het belangrijk dat je je ontwikkelt tot een zelfstandig functionerend musicus die de voortdurend veranderende beroepspraktijk goed aankan. Daarom doe je tijdens de masteropleiding ook onderzoek naar een onderwerp naar keuze. Je wordt daarbij begeleid door een supervisor, je volgt een introductiecursus over het doen van (artistiek) onderzoek en een keuzevak in je eerste jaar. Je neemt deel aan een Master circle, een ‘peer-to-peer’ groep bestaande uit medestudenten en een circle leider. Aan het einde van je masteropleiding presenteer je de resultaten van je onderzoek. Bij de aanmelding tot de masteropleiding, stel je een studieplan (Master Plan) op, waarin je beschrijft hoe je je masteropleiding wilt invullen.

Professionele beroepsvoorbereiding
Ook de voorbereiding voor de professionele beroepspraktijk staat gedurende het gehele master curriculum centraal. Alleen een zeer goede speler of zanger zijn is niet voldoende voor een succesvolle beroepspraktijk. In de cursus Professional Integration and Project Management komen allerlei relevante zaken aan de orde die samenhangen met de beroepspraktijk. Na deze cursus krijg je individuele begeleiding bij het vormgeven en uitvoering van je eigen project in het tweede studiejaar.

Docenten

Specificaties

Taal

Engels

Duur

2 jaar

Graad

Master Muziek

Collegegeld

Afdelingshoofd

Wim Vos

Gerelateerde studies