New Audiences and Innovative Practice (NAIP) is een 2-jarig masterprogramma ontworpen voor ondernemende musici die een nieuw publiek willen bereiken en de uitvoeringspraktijk van muziek willen innoveren door middel van experiment en onderzoek. Tijdens deze master bereid je je voor op een toekomstige muzikale carrière door het ontwikkelen van een opvallend portfolio.

Master Project
Het Master Muziek programma bied je de unieke mogelijkheid om een Master Project te ontwikkelen dat gericht is op je eigen toekomst. Het Master Project omvat de drie domeinen van ons master curriculum: artistic development, research en professional integration. Als onderdeel van het curriculum krijg je individuele lessen en groepslessen in je hoofdvak ter ondersteuning van je artistieke ontwikkeling, zal je onderzoek doen in een onderwerp naar keuze, en zal je je eigen professionele integratie activiteit ontwerpen en initiëren. Al deze elementen en activiteiten komen samen in het Master Project. Om je Master Project succesvol te ontwikkelen krijg je begeleiding en ondersteuning van je hoofdvakdocent, onderzoeksbegeleider en professionele integratie coach. Ook word je lid van een peer groep, waarin je het project kan bespreken. Het ontwerpen van je eigen Master Project geeft je tijdens je studie de mogelijkheid om je toekomstige carrière te overwegen en te experimenteren met je eigen beroepspraktijk. Het is belangrijk dat je bij het creëren van je Master Project rekening houdt met hoe je project het vinden van een plek in de beroepspraktijk na afloop van je studie zal bevorderen. Omdat we samenwerking willen stimuleren is het mogelijk het Master Project samen met andere studenten te doen. Voor meer informatie, zie de Master Project Plan Guidelines onderaan deze pagina.

De onderwijsfilosofie van de Master Muziek van het Koninklijk Conservatorium is te zorgen voor de ontwikkeling van zowel je individuele artistieke visie en persoonlijke groei, als je onderzoekende houding, ondernemerschap en onafhankelijkheid. Tegelijkertijd wordt je culturele horizon verbreed, terwijl je ook je instrumentale en technische vaardigheden ontwikkelt op een kwalitatief hoog niveau. We willen dat onze alumni excellente performers en componisten zijn, maar ook professionals die kunnen reflecteren over hun rol in de maatschappij, en die kunnen samenwerken en omgaan met de complexe werkelijkheid van de wereld van de beroepsmusicus, nu en in de toekomst.

NAIP
In de Master of Music NAIP ontwikkel je eigen activiteiten, die afhankelijk van je ambities en kwaliteiten verschillende vormen kunnen aannemen. Naast lessen in je eigen 'hoofdinstrument' (instrumentaal, zang, compositie of art of sound) en verschillende keuzevakken, bereid je je voor op het integreren in de professionele praktijk in een aantal zeer praktijk gerichte vakken, waaronder Performance & Communication, Collaborative Practice, Socially Engaged Artistic Practice en Introductions to Project Management and Research in the Arts. Een ander cruciaal element van het programma is de intensieve begeleiding in de vorm van mentoring. Naast enkele verplichte vakken stel je je eigen studieprogramma samen.

De Master NAIP is ontwikkeld in samenwerking met conservatoria in Europa en de Verenigde Staten, en wordt behalve in Den Haag ook aangeboden in Reykjavik, Groningen en Stockholm. Zie musicmaster.eu

Specificaties

Voertaal

Engels

Lestijd

1x 50 min p/w en coaching

Duur

2 jaar

Graad

Master Muziek

Kosten

Afdelingshoofd

Renee Jonker

Introductie Koninklijk Conservatorium