Het masterprogramma Audio Communication & Sonology is een samenwerking tussen de TU Berlin en de afdeling Sonologie van ons conservatorium. In dit programma worden de theoretische wetenschap op het gebied van akoestiek, audiotechnologie, signaalverwerking en musicologie aan de afdeling Audio Communication van de TU Berlin met de artistieke verdieping in elektroakoestische muziek en sound art aan onze afdeling Sonologie gecombineerd.

Beide afdelingen doen al sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw onderzoek aan de ontwikkeling van nieuwe vormen van akoestische mediakunst. Sinds 2000 worden in Berlijn internationale samenwerkingsverbanden op dit gebied mogelijk gemaakt door het “Edgard Varèse Guest Professorship for Computer Music” dat beschikbaar wordt gesteld door het Duitse academische uitwisselingsprogramma DAAD. In Den Haag bestaat sinds 2016 het vergelijkbare Konrad Boehmer Visiting Professorship.

De masterspecialisatie Audio Communication & Sonology levert een bijzondere, dubbele graad op met uitstekende perspectieven voor een internationale carrière. Je studeert één jaar in Berlijn (Audio Communication & Technology) en één jaar aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (Sonologie). Na voltooiing van de opleiding ontvang je een dubbel diploma, een Master of Science van de TU Berlin en een Master of Sonology van het Koninklijk Conservatorium.

Er zijn maar zes plaatsen beschikbaar. De gecombineerde master begint in de winter met het programma Audio Communication & Technology in Berlijn, met een vervolgprogramma in Den Haag het jaar daarop.

Meer informatie

Specificaties

Taal

Engels

Duur

2 jaar

Graad

Master of Science / Master Sonologie

Collegegeld

Afdelingshoofd

Kees Tazelaar

Coordinator

Leslee Smucker: mail

Introductie Koninklijk Conservatorium

Sonologie op het Koninklijk Conservatorium

Ontdek het Koninklijk Conservatorium tijdens de jaarlijkse Open Dag