Studie-informatie

Tijdens de opleiding aan het Koninklijk Conservatorium zien we veel muziekensembles ontstaan. Soms zijn dat tijdelijke projecten, maar er ontstaan ook ensembles met een sterke ‘flow’ en de ambitie een gezamenlijke carrière op te bouwen. De Master Kamermuziek is voor zeer gemotiveerde ensembles die een carrière in de kamermuziek ambiëren. Onder ensembles vallen alle combinaties van twee t/m zes musici. Voor deze master meld je je met het voltallige ensemble aan.

Ben je pianist met een voorkeur voor kamermuziek, dan bestaat de mogelijkheid om in verschillende (duo)combinaties les te krijgen. Wij helpen je de meest geschikte muzikale partners te vinden. 

Tijdens de master komen niet alleen het instuderen, uitvoeren en opnemen van het repertoire voor het ensemble aan bod. We besteden ook veel aandacht aan zaken als arrangeren en componeren voor de eigen bezetting, podiumpresentatie, programmeren, financiën en fondsenwerving. Het is dus een zeer complete opleiding die je met je ensemble in alle facetten klaarstoomt voor de praktijk.

Elk ensemble krijgt drie coaches toegewezen: een ensemble coach, een research coach en een career development coach. Samen ondersteunen zij het ensemble op hun weg naar een (inter)nationale carrière en bij het ontwikkelen van een eigen profiel. Pianisten die zonder partner voor deze master opteren krijgen één van de hoofdvakdocenten van het KC als coach.

Deze master wordt aangeboden in samenwerking met gerenommeerde ensembles als het Osiris Trio, het Calefax Rietkwintet en Slagwerk Den Haag.

De masterspecialisatie Kamermuziek maakt onderdeel uit van de European Chamber Music Academy (ECMA), dat bestaat uit instellingen in Wenen, Parijs, Manchester, Oslo, Den Haag en Vilnius.


Specificaties

Taal

Engels

Duur

2 jaar

Graad

Master Muziek

Collegegeld

Bekijk 'Collegegelden'

Afdelingshoofd

Wim Vos

Gerelateerde studies

Introductie Koninklijk Conservatorium

Welkom op het Koninklijk Conservatorium

Ontdek het Koninklijk Conservatorium tijdens de jaarlijkse Open Dag