Het Koninklijk Conservatorium heeft een ambitieus doel: het opleiden van de kunstenaars van morgen. We helpen studenten hun artistieke en creatieve talent tot het hoogste niveau te ontwikkelen. We bevorderen excellentie, kritisch vermogen en creativiteit door studenten uit te dagen nieuwe richtingen in te slaan in hun professionele praktijk.

De eerste pijler van de studie is de ontwikkeling van je muzikaal vakmanschap. Door het volgen van hoofdvaklessen, kamermuziek- en theorielessen ontwikkel je je tot een professioneel musicus die in staat is op internationaal niveau te functioneren.

Een sterke voorbereiding op de beroepspraktijk is belangrijker dan ooit. Door in projecten te spelen leer je samen te werken in een professionele omgeving. De internationale projecten en de banden met festivals en ensembles zorgen voor een professionele studie-omgeving.

In electives en minoren kun je lessen volgen op een andere afdeling van het conservatorium en profiteren van de daar aanwezige expertise. Voorbeelden zijn de driejarige minoren in compositie, directie, oude muziek, jazz, zang en educatie.

Bekijk hier het overzicht van de

voor de afdeling Klassieke Muziek.

Specificaties

Taal

Engels

Lestijd

75min/ week

Duur

4 jaar

Graad

Bachelor Muziek

Collegegeld

Afdelingshoofd

Eleonoor Tchernoff

Introductie Koninklijk Conservatorium