Studie-informatie

Als student Slagwerk word je tijdens de bachelor aan het Koninklijk Conservatorium opgeleid tot een solide professional. Een allround musicus die als solist, orkestmusicus, ensemblemusicus en als  kamermusicus kan optreden. Bij je muzikale basisvorming hoort repertoirekennis, het interpreteren van composities, hoogwaardige instrumentbeheersing en samenspel vanuit een eigen artistieke visie. Ook leer je op een goede manier om te gaan met de spanning die bij optredens en audities hoort. Het beroep van musicus is zeer veelzijdig. Veel musici werken als uitvoerend musicus en als docent. Tijdens de bacheloropleiding heb je daarom de mogelijkheid een Minor Educatie te volgen, waarmee je je kwalificeert als docent.

De afdeling Klassieke Muziek staat middenin de actuele muziekcultuur. We dagen je uit je eigen creatieve vermogens en visie te ontwikkelen. Onze docenten zijn zelf veelal internationaal actief als uitvoerend musicus. Het Symfonie Orkest, waaraan studenten Klassieke Muziek deelnemen, initieert vele bijzondere projecten. Het vormt ook de basis voor de succesvolle tweejarige Orkest Master, ons samenwerkingsproject met het Residentie Orkest. In het tweede en derde jaar van de opleiding neem je met een eigen ensemble deel aan het jaarlijkse Kamermuziekfestival Haagse Hout. Voor een aantal ensembles is er de mogelijkheid deel te nemen aan het Internationale Kamermuziekfestival Den Haag.

De slagwerkafdeling werkt veel samen met Ensemble Slagwerk Den Haag en de afdeling Compositie van ons conservatorium.  

De bachelor studie Slagwerk duurt vier jaar. Naast de hoofdvakles krijg je lessen handpercussie, drumles en Basler trommelen. Je neemt zoveel mogelijk deel aan projecten (orkest, kamermuziek en hedendaagse muziek). Vanaf je tweede studiejaar kun je een minor in Jazz Drums of Vibrafoon volgen. Je rondt de opleiding af met een openbaar concert waarvoor je zelf het programma samenstelt.


Docenten

Specificaties

Taal

Engels

Lestijd

75min/ week

Duur

4 jaar

Graad

Bachelor Muziek

Collegegeld

Afdelingshoofd

Wim Vos

Gerelateerde studies

Introductie Koninklijk Conservatorium

Neem een kijkje binnen bij het Koninklijk Conservatorium

“Playing new music allows me to discover more possibilities of my instrument but also I am learning a lot about myself and developing myself” – Daniele, student Klarinet

Ontdek het Koninklijk Conservatorium tijdens de jaarlijkse Open Dag