Studie-informatie

Tijdens je masterstudie zang aan de jazzafdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag specialiseer je je als onderzoekend, zelfstandig, uitvoerend jazzmusicus. Je bent tijdens de bacheloropleiding al boven komen drijven als bijzonder talent, en die kwaliteit wordt tijdens je master van twee jaar verder uitgewerkt. Je verdiept je podiumervaring en werkt je eigen artistieke visie en stijl verder uit, onder andere tijdens de masterclasses van gastdocenten uit de jazzwereld.

In het eerste jaar van de masterstudie geef je een publieke presentatie waarmee je laat zien dat je als onafhankelijk functionerend jazzzanger, of -zangeres opereert. Je kiest een klassiek bijvak om je muzikale spectrum te verbreden en je vaardigheden te verdiepen. Aan het eind van het tweede jaar doe je eindexamen. Het programma van dit publieke examen is vrij te kiezen.

Uiteraard sta je tijdens je master heel veel op het podium met één van de vele ensembles en combo’s die tijdens de opleiding door jou en je medestudenten worden geformeerd. De masteropleiding Jazz is vooral gericht op je toekomstige beroepsuitoefening. Daarom hebben we veel praktijkervaring in het curriculum opgenomen. Onze Big Band heeft bijvoorbeeld jarenlang op North Sea Jazz gestaan. Daarnaast hebben we een actief uitwisselingsprogramma met andere internationale topinstituten. Onze afgestudeerde masterstudenten jazz waaieren over de hele wereld uit en verwerven met hun eigen visie en sound een sterke positie in het internationale jazzlandschap.


Docenten

Specificaties

Taal

Engels

Lestijd

75min/ week

Duur

2 jaar

Graad

Master Muziek

Collegegeld

Afdelingshoofd

Wouter Turkenburg

Gerelateerde studies

Introductie Koninklijk Conservatorium

Welkom bij het Koninklijk Conservatorium

“De jazz afdeling is een grote familie (…) maar ik ken ook veel mensen van andere afdelingen. Het is erg leuk met hen muziek te maken en daar leer ik zoveel van” – Alba, student Jazz Trompet

Ontdek het Koninklijk Conservatorium tijdens de jaarlijkse Open Dag