De opleiding Jazz van het Koninklijk Conservatorium hecht waarde aan traditie en innovatie. Onze studenten treden al tijdens de opleiding op en vormen samen met medestudenten bands die vaak ook na het afstuderen blijven samenwerken.

Vanaf het begin besteden we aandacht aan de ontwikkeling van je eigen artistieke profiel omdat Jazz creatieve muziek is die zichzelf steeds zal blijven vernieuwen.

Het Koninklijk Conservatorium trekt studenten uit alle delen van de wereld aan. De jazzstudenten vormen een hechte community die in nauw contact met studenten van de andere afdelingen staat en actief op zoek gaat naar samenwerking en uitwisseling.

Tijdens je Bachelor Zang studie werk je aan repertoirestudie, theoretische, historische, educatieve en creatieve vaardigheden. De kennis breng je in praktijk tijdens het spelen in verschillende ensemblelessen en bij concerten binnen en buiten school. We besteden ruim aandacht aan de ontwikkeling van je eigen artistieke profiel. Al tijdens de studie sta je in contact met de beroepspraktijk. Door een aantrekkelijk aanbod aan keuzevakken en minoren krijg je de kans je profiel te scherpen.

Bekijk hier een overzicht van de Docenten Theorie - Afdeling Jazz

Specificaties

Taal

Engels

Lestijd

75min/ week

Duur

4 jaar

Graad

Bachelor Muziek

Collegegeld

Afdelingshoofd

Introductie Koninklijk Conservatorium

“De jazz afdeling is een grote familie (…) maar ik ken ook veel mensen van andere afdelingen. Het is erg leuk met hen muziek te maken en daar leer ik zoveel van” – Alba, student Jazz Trompet

Ontdek het Koninklijk Conservatorium tijdens de jaarlijkse Open Dag