Amare opende op 2 september 2021 haar deuren. Het huis voor cultuur, educatie, events en ontmoeting heeft vier grote theater- en concertzalen, diverse vergaderruimtes, een groot aantal publieke ruimtes en twee horecagelegenheden.

Amare is dé plek om theater, dans en concerten te bewonderen en te beluisteren. Centraal gelegen, in het hart van Den Haag. Naast dat Amare het nieuwe huis is van Koninklijk Conservatorium, zijn ook Residentie Orkest en Nederlands Dans Theater de nieuwe bewoners. Amare verbindt verschillende culturele disciplines en creëert hiermee ook nieuwe samenwerkingen tussen studenten en professionals én professionals onderling.

De architectuur van het gebouw Amare is indrukwekkend en uniek. De kolommen aan de buitenzijde die ogen als stemvorken, hebben een belangrijke functie: het is de fundering van het gebouw. De fundering is bewust aan de buitenzijde geplaatst, zodat het aantal verticale verbindingen in het gebouw minimaal is. Dit houdt geluidsoverlast tegen tussen de verschillende zalen.

Maar ook de interne constructie van Amare is bijzonder. Aan de buitenkant is namelijk niet te zien dat elk van de vier zalen afzonderlijk in het gebouw zijn geplaatst. Zo blijven de geluidstrillingen binnen de zaal en onderling ondervinden de zalen geen geluidsoverlast van elkaar. De geluidsbeleving in de zalen is uiterst zuiver en flexibel, dankzij de moderne akoestische voorzieningen.