Sebastiaan Kemner

Hoofdvakdocent tenortrombone en orkestpartijen (afdeling Klassieke Muziek)

Sebastiaan Kemner (1990) gebruikt de trombone om zijn muzikale verhaal te vertellen en daarmee wil hij ook graag laten horen hoe mooi en veelzijdig zijn instrument kan zijn. Als solist en in verschillende kamermuziekformaties speelt Sebastiaan regelmatig op alle grote podia in Nederland en tijdens concertreizen door Europa, Azië en de VS. Hij is altijd op zoek naar uitbreiding van het repertoire en het samenstellen van spannende, stijloverschrijdende programma’s.

Samenwerking met componisten is een belangrijk onderdeel van de zoektocht naar nieuw repertoire. Nieuwe composities werden al voor Sebastiaan geschreven door o.a. Mike Svoboda, Theo Verbey, Jake Landau en Milika Kishino. Daarnaast is hij ook altijd bezig met het opsporen van vergeten muziek en het bewerken van bestaand repertoire. De programma’s die hier uit voortkomen zijn verassend en verhalend en brengen de lyrische kant van de trombone veelal onder het voetlicht. Deze benadering viel ook in de smaak bij de jury van de Dutch Classical Talent Award, waarin Sebastiaan finalist was in 2016. Hij won ook diverse eerste prijzen op grote internationale concoursen, o.a. in New York en Düsseldorf.

Sebastiaan streeft ernaar om zich zo degelijk en breed mogelijk te onderleggen in zijn vakgebied en in het kader daarvan reist hij de hele wereld over om specialisten te ontmoeten. Hij maakte deel uit van de prestigieuze Herbert von Karajan Akademie der Berliner Philharmoniker, een tweejarige stage bij het beroemde Berlijnse orkest, en in 2015 behaalde hij aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij studeerde bij Jörgen van Rijen, Pierre Volders en Remko de Jager, zijn masterdiploma met de hoogste onderscheiding. Om de academische kant van zijn beroep verder te verkennen is hij in 2017 een masterstudie begonnen aan de befaamde University of Oxford.

Naast de intensieve samenwerking met zijn duo partner, pianiste Andrea Vasi, maakt Sebastiaan ook deel uit van muziekcollectief Ludwig en van het New Trombone Collective, dat onder meer elke twee jaar het European Trombone Festival Slide Factory organiseert. In 2018 zal Sebastiaan ook beginnen als hoofdvakdocent trombone aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.