Side by Side 2021 - NPO 2 Extra

1 december 2021

Zondag 5 december om 12.00 uur zendt NPO 2 Extra (Cultura) een bijzondere documentaire en bijhorend concert uit van het project Side by Side 2021. Daarbij spelen studenten van het Koninklijk Conservatorium schouder aan schouder samen met de professionals van het Orkest van de Achttiende Eeuw, onder leiding van de beroemde dirigent Sigiswald Kuijken.

Haydn – Symfonie in Es, nr. 99 (1793)
Haydn - Delen uit ‘Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze’ (1787)

Wegens de omstandigheden werd begin maart 2021 niet toegewerkt naar een concertserie, zoals deze al sinds 2014 wordt uitgevoerd, maar naar professionele audio- en videopnamen van de muziek van Haydn. Naast deze registratie geeft de ‘making of’ documentaire een unieke inkijk in het hele proces van repeteren en registreren, juist onder deze bijzondere omstandigheden.

Naast studenten van de afdeling Oude Muziek waren ook Minor studenten Klassieke Muziek betrokken bij dit project. Studenten van de opleiding Art of Sound maakten onder professionele begeleiding de geluidsopnames voor de concertregistratie.

Uitzending:
Zondag 5 december om 12.00 uur op NPO 2 Extra (Cultura).
Er wordt een herhaling uitgezonden op maandagavond 6 december om 22:30 uur.


Rond de opnames van het project 'Side by Side 2021' sprak Teunis van der Zwart (Hoofd van de Afdeling Oude Muziek) met dirigent Sigiswald Kuijken over zijn eerste ervaringen met Oude Muziek. Beluister de volledige Royal Early Music Podcast serie via deze link.


Deze editie van 'Side by Side 2021' is mede mogelijk gemaakt door onze partners, waarvoor onze grote dank:

NTR
Keep an Eye Foundation

Adriana Jacoba Fonds

Zabawas

BNG Cultuurfonds

Van den Berch van Heemstede Stichting

Stichting J.E. Jurriaanse

Vrienden van het Orkest van de Achttiende Eeuw

Vrienden van het Koninklijk Conservatorium

Gemeente Den Haag

particuliere donateurs